Διεθνή

Telegraph: «Μυστικό σχέδιο» εκδίωξης του Πάπα από συντηρητικούς

Telegraph: «Μυστικό σχέδιο» εκδίωξης του Πάπα από συντηρητικούς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Μυστικό σχέδιο» για αναγκάσουν τον Πάπα Φραγκίσκο σε παραίτηση εκπονούν οι συντηρητικοί στο Βατικανό σύμφωνα με την Telegraph

«Μυστικό σχέδιο» για αναγκάσουν τον Πάπα Φραγκίσκο σε παραίτηση εκπονούν οι συντηρητικοί στο Βατικανό σύμφωνα με την Telegraph. Μετά τον θάνατο του Βενέδικτου του 16ου στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 οι συντηρητικοί ξεκίνησαν εκστρατεία εναντίον του ποντίφικα, καθώς τον θεωρούν πολύ φιλελεύθερος σε θέματα παράνομης μετανάστευσης, με κάποιους να τον αποκαλούν και «κομμουνιστή». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph που επικαλείται την εφημερίδα La Stampa, ένας καρδινάλιος δήλωσε: «Το μυστικό σχέδιο θα καταρτιστεί σε διάφορους άξονες, αλλά θα έχει έναν στόχο: να βρεθεί ο ποντίφικας υπό τέτοια πίεση έτσι ώστε να αναγκαστεί να παραιτηθεί.»

Μάλιστα, ανέφερε ότι «οι αντίπαλοι του πάπα Φραγκίσκου ξέρουν αυτήν τη στιγμή ότι αποτελούν μειονότητα, ότι θα χρειαστούν χρόνο τόσο για να κερδίσουν συναίνεση όσο και για να αποδυναμώσουν τον Μπεργκόλιο». Τόνισε, επίσης, ότι κάποιοι από τους εχθρούς του θα δράσουν «στη σκιά».

Ακόμη και σύμμαχοι του Φραγκίσκου παραδέχονται ότι υπάρχει σχίσμα ανάμεσα στους συντηρητικούς και τους προοδευτικούς στα υψηλότερα επίπεδα της Καθολικής Εκκλησίας. Ωστόσο, ισχυρίζονται ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες παραίτησής του. Ο ίδιος ο πάπας είχε πει στο παρελθόν ότι θα παραιτούνταν σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας του.

Απευθυνόμενος στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν σήμερα (8/1) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος τους υπέδειξε την ενάρετη οδό της αλληλεγγύης και τους κάλεσε να αποφεύγουν τα κακόβουλα σχόλια.

«Αδέλφια, πρέπει να σηκώνουμε ο ένας τα βάρη του άλλου. Αντί να κάνουμε κακόβουλα σχόλια, να κουτσομπολεύουμε και να διχαζόμαστε, ας κοιταχτούμε με συμπόνοια, ας αλληλοβοηθηθούμε», τόνισε ο ποντίφικας. «Ας αναρωτηθούμε: είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος διχάζει ή κατανοεί τις ανάγκες του άλλου; Του Ιησού ή του κακόβουλου σχόλιου; Τα κακόβουλα σχόλια είναι ένα θανατηφόρο όπλο, το οποίο σκοτώνει την αδελφοσύνη», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος. Κάλεσε, δε, τους πιστούς, «να φέρονται σαν τον Ιησού και να καταλάβουν, με πιο ολοκληρωμένο τρόπο, τι σημαίνει δικαιοσύνη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments