Διεθνή

CNBC: Τι κοινό έχει η ανατροφή των επιτυχημένων παιδιών; 70 γονείς αποκαλύπτουν

CNBC: Τι κοινό έχει η ανατροφή των επιτυχημένων παιδιών; 70 γονείς αποκαλύπτουν
Σκληρός, επιεικής ή χαλαρός; Πολλοί είναι οι γονείς που ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει στην τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε τα παιδιά τους να πάρουν τα σωστά εφόδια και να επιτύχουν τα όνειρά τους.

Σκληρός, επιεικής ή χαλαρός; Πολλοί είναι οι γονείς που ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει στην τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε τα παιδιά τους να πάρουν τα σωστά εφόδια και να επιτύχουν τα όνειρά τους.

Η Μάργκοτ Μάχολ Μπίσνοου, συγγραφέας του βιβλίου «Ανατρέφοντας έναν επιχειρηματία», πήρε συνέντευξη από 70 γονείς που μεγάλωσαν εξαιρετικά επιτυχημένους ενήλικες και εκείνοι της απάντησαν τι έκαναν προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Στη συνέχεια η ίδια, όπως αναφέρει στο CNBC, βρήκε ένα κοινό σημείο ανάμεσα στους 70 γονείς.

Το κοινό σημείο το ονόμασε «σοφή γονική μέριμνα», κατά την οποία καθορίζεται ένα πρότυπο κοινών και αυστηρών κανόνων, ενώ παράλληλα διατηρείται ο σεβασμός στις επιλογές των παιδιών σύμφωνα με το moneyreview.gr

Τι είναι η σοφή γονική μέριμνα;

Στόχος είναι οι γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους ως ανεξάρτητα και λογικά όντα.

«Οι γονείς θα πρέπει με σεβασμό να κρίνουν με ακρίβεια τις ψυχολογικές ανάγκες των παιδιών. Να εκτιμούν ότι τα παιδιά χρειάζονται αγάπη, όρια και ελευθερία κινήσεων για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Έτσι η εξουσία των γονέων βασίζεται στη γνώση και τη σοφία και όχι στη δύναμη», αναφέρει η ψυχολόγος, Άνγκελα Ντακγουόρθ, η οποία συμφωνεί με την παραπάνω τακτική.

Οι 3 πυλώνες της γονικής μέριμνας με σεβασμό

1. Ελευθερία κινήσεων, αλλά με κανόνες

Αφήστε τα παιδιά να κάνουν τις δικές τους επιλογές, εφόσον τηρούνται οι οδηγίες σας. Μη ξεχνάτε πως εσείς είστε αυτός που τους δείξετε πώς τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα.

Ο Τόμας Βου μεγάλωσε με αυστηρούς κανόνες, αλλά οι γονείς του του έδωσαν πλήρη ελευθερία να κυνηγήσει τους στόχους του.

«Από εμένα περίμεναν να παίρνω άριστα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά εφόσον τα κατάφερνα, η μαμά μου με άφηνε να παίζω όσα βιντεοπαιχνίδια ήθελα. Κατά τη γνώμη μου, αυτό ήταν ένα δίκαιο αντάλλαγμα», μου είπε.

Ο Βου βρισκόταν ένα τρίμηνο πριν αποφοιτήσει από το κολέγιο με πτυχίο στη βιομηχανολογία, όταν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει πρακτική άσκηση στην Electronic Arts, μια κορυφαία εταιρεία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών.

Οι γονείς του δεν ενθουσιάστηκαν, αλλά τον άφησαν να εγκαταλείψει το σχολείο και να κυνηγήσει το όνειρό του και να κατασκευάσει βιντεοπαιχνίδια.

Αργότερα έγινε ο επικεφαλής παραγωγός στην Riot Games για το League of Legends, το οποίο σήμερα έχει 180 εκατομμύρια παίκτες.

2. Υποστήριξη

Δώστε στα παιδιά το δικαίωμα να έχουν τη δική τους άποψη και να μη ξεχνάτε να σέβεστε την ιδιωτική τους ζωή.

Επίσης μην επιμένετε στο να διορθώνετε κάθε τους λάθος.

Ο Γουάλαχ είναι ένας επιτυχημένος επενδυτής στον τομέα της τεχνολογίας. Μία από τις πρώτες του επενδύσεις ήταν το Spotify.

Όταν ο Γουάλαχ ήταν οκτώ ετών, άρχισε να ενδιαφέρεται για τις επενδύσεις, οπότε η μητέρα του του έδωσε κάποια χρήματα και του άνοιξε έναν λογαριασμό. Ο ίδιος περνούσε ώρες ερευνώντας εταιρείες, ενώ η μητέρα του τού έδινε συμβουλές, ωστόσο ο ίδιος αποφάσιζε πού θα επενδύσει.

Ο Γουάλαχ έχασε τότε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων μέσα σε έξι χρόνια, αλλά η μαμά του του είπε ότι η απώλεια ήταν μέρος της διαδικασίας εκμάθησης. Επίσης η μητέρα του καλλιέργησε τα ταλέντα του γιου της και με άλλους μη κοστοβόρους τρόπους, όπως αναλύοντας, και συζητώντας μαζί του τις επιλογές, και αντιμετωπίζοντάς τον σαν ενήλικα, χωρίς να έχει την αγωνία μήπως αποτύχει.

3. Βοήθεια

Αφήστε τα παιδιά να ξέρουν ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν τη βοήθειά σας.

Επίσης περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί τους και πάρτε μέρος σε διάφορες δραστηριότητές τους.

Η Μπρίγκαν Τζέιν είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και οικοδέσποινα στην εκπομπή “Extreme Makeover” του HGTV. Είναι επίσης φιλάνθρωπος και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Single Moms Planet.

«Ήμουν 11 ετών όταν πήγαμε για πρώτη φορά να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας. Δώσαμε ρούχα σε ανθρώπους σε μια πόλη του Μεξικού όπου δεν υπήρχε άφθονο καθαρό νερό», μου είπε προσθέτοντας πως σοκαρίστηκε από τη φτώχεια.

Τώρα που η Μπρίγκαν είναι μητέρα, εκτιμά τη σημασία της διδασκαλίας των παιδιών στην προσφορά. Αυτή και οι δύο γιοι της εργάζονται συχνά μαζί εθελοντικά σε προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments