Οδηγός

ΑΣΕΠ: 1.497 μόνιμες προσλήψεις τον Ιανουάριο σε υπουργεία, αστυνομία και φορείς

ΑΣΕΠ: 1.497 μόνιμες προσλήψεις τον Ιανουάριο σε υπουργεία, αστυνομία και φορείς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Νέος χρόνος με δεκάδες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο. Θέσεις εργασίας σε δημοτική αστυνομία, υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης, επιμελητήρια και άλλους δημόσιους φορείς, ακόμα και με απολυτήριο γυμνασίου.

Νέος χρόνος με δεκάδες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο. Θέσεις εργασίας σε δημοτική αστυνομία, υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης, επιμελητήρια και άλλους δημόσιους φορείς, ακόμα και με απολυτήριο γυμνασίου.

Αναλυτικά οι ειδικότητες και τα προσόντα των υποψηφίων:

1.264 προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία

Θέμα χρόνου είναι λοιπόν, η έκδοση της νέας προκήρυξης για 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία μέσω ΑΣΕΠ.

Στο ΦΕΚ καθορίζεται η διαδικασία προσλήψεων, αλλά και εν γένει η λειτουργία και οι αρμοδιότητες του θεσμού που επαναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας και το 35ο έτος, για τον κλάδο ΔΕ Δημοτικής αστυνομίας 28ο και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 οι γυναίκες και 1,70 οι άνδρες.

Σημειώνεται ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το υπουργείο Εσωτερικών θα κινήσει τις διαδικασίες για τις 1.264 προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών μέσω ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία επιλογής θα γίνει εξ΄ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Συμμετέχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ και απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου. Γίνονται δεκτοί, όλοι οι τίτλοι σπουδών.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων γίνεται με βάση τον βαθμό τίτλου σπουδών, την εντοπιότητα, τη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας (εκτός εκείνης που αποτελεί απαραίτητη υπόθεση) και την ιδιότητα του πολυτέκνου ή του τέκνου πολυτέκνου.

173 διοικητικοί υπάλληλοι στον e-ΕΦΚΑ

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις συμμετοχής στη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ που προβλέπει την πρόσληψη 173 μόνιμων υπαλλήλων στον e-ΕΦΚΑ, χωρίς γραπτό διαγωνισμό. Υπενθυμίζουμε ότι, η προκήρυξη 9Κ/2022 του ΑΣΕΠ, προβλέπει την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 173 μόνιμων θέσεων στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν διοικητικούς υπαλλήλους, μηχανικούς και απόφοιτους πληροφορικής. Από τις 173 θέσεις που ζητούνται για τον e-ΕΦΚΑ οι περισσότερες βρίσκονται στην Αττική. Υπάρχουν όμως και θέσεις που κατανέμονται σε περιοχές της Αρκαδίας, της Αχαΐας, του Ηρακλείου, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Κοζάνης, της Λάρισας, της Λευκάδας, της Κομοτηνής, της Φθιώτιδας, της Σύρου και του Πειραιά.

Η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ για τις αιτήσεις συμμετοχής θα παραμείνει ανοικτή έως την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

Στην προκήρυξη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να συμμετάσχουν και απόφοιτοι λυκείου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικότητες που ζητούνται στην εν λόγω προκήρυξης είναι οι εξής:

ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού ΠΕ Μηχανικών ΠΕ Πληροφορικής ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού ΤΕ Μηχανικών ΤΕ Πληροφορικής ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων

Αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον e-ΕΦΚΑ, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, αίτηση συμμετοχής, έως και τις 26 Ιανουαρίου.

Πριν από την αίτηση οι υποψήφιοι θα πρέπει να προμηθευτούν παράβολο, ύψους τριών ευρώ. Οι υποψήφιοι πρέπει να αναγράψουν τον κωδικό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλουν το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι την υποβολή της αιτήσεώς τους, άλλως η αίτηση δεν οριστικοποιείται.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, δεν θα υποβληθούν κατά την αίτηση, αλλά, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments