Διεθνή

Ελεύθερη η Πρόεδρος των Τούρκων ιατρών: «Δεν μετανιώνω για όσα είπα»

Ελεύθερη η Πρόεδρος των Τούρκων ιατρών: «Δεν μετανιώνω για όσα είπα»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ελεύθερη είναι η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας,  Δρ. Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί

Ελεύθερη είναι η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας,  Δρ. Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί, μετά από μια απίστευτη ταλαιπωρία φυλάκισης και διωγμών από το υφιστάμενο καθεστώς. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν καταγγείλει την δίκη της Φιντζαντζί ως απόπειρα φίμωσης των κυβερνητικών επικριτών. Η γιατρός δηλώνει ότι «δεν μετανιώνει για όσα είπε» και ότι ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι τρομοκρατική πράξη.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, που κατηγορήθηκε για τρομοκρατική δράση υπέρ του Εργατικού Κόμματος των Κούρδων, δήλωσε ότι νιώθει πολύ καλά. «Μπορώ όμως να πω ότι παραπάτησα γιατί έμεινα δυόμιση μήνες μακριά από τη γρήγορη ροή της ζωής. Δεν έχω προσαρμοστεί ακόμα σε μια τόσο γρήγορη ζωή. Δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί η απόφαση της φυλάκισης. Οι πρόσφατες αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας δεν ευχαριστούν κανέναν μας. Αντίθετα, ενισχύει το αίσθημα της αδικίας στην κοινωνία. Δεν είναι αποδεκτή η επιβολή ποινής για αδιευκρίνιστο έγκλημα και η πλήρης κατάργηση των ατομικών και δημοσίων δικαιωμάτων μέσω του άρθρου 53 του Συντάγματος».

Όπλο για την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου των Τούρκων ήταν η συμπαράσταση της διεθνούς κοινωνίας πολιτών. «Υπήρχε έντονη αλληλεγγύη της κοινωνίας. Η αλληλεγγύη όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και της διεθνούς κοινότητας ήταν πολύ ισχυρή. Μάλλον λόγω της επιρροής του κόσμου,  το δικαστήριο χρειάστηκε να με βγάλει από τις φυλακές».

Η ίδια η ιατρός δηλώνει ότι είναι υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μιλά για την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών των κρατουμένων: «Για μένα, το να είμαι εκεί ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πολύ πολύτιμο. Ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα θέλαμε να μπορούμε να κάνουμε παρατηρήσεις για τις φυλακές. Να μάθουμε για τα προβλήματα στις φυλακές και στις συνθήκες διαβίωσης. Την υγεία, το νερό, την άσκηση, την πληροφόρηση, τον αέρα».

Η πρόεδρος των Τούρκων ιατρών συμπληρώνει: «Δεν μετανιώνω για όσα είπα. Δεν είπα κανένα ψέμα. Είχα τη συνείδησή μου καθαρή και ήσυχη. Δεν είμαι ένας πολύ επικίνδυνος τρομοκράτης, όπως γράφεται και λέγεται στις τηλεοράσεις. Είμαι μία γιατρός, κάνω τη δουλειά μου και αγωνίζομαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments