Lifestyle

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Πως μέσα σε 20 χρόνια έφαγε 100 εκατομμύρια του Έλβις

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Πως μέσα σε 20 χρόνια έφαγε 100 εκατομμύρια του Έλβις

Πηγή Φωτογραφίας: Capital FM

Ο μονάκριβος γιος της, Μπέντζαμιν, αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 ετών, τον Ιούλιο του 2020. Τα τρία παιδιά της Λίζα Μαρί πιθανότατα θα κληρονομήσουν επίσης το μερίδιο 15% της μητέρας τους στην Elvis Presley Enterprises

O θάνατος της Lisa Marie Presley σε ηλικία 54 ετών οδηγεί στο ερώτημα ποιος θα κληρονομήσει την Graceland, το διάσημο σπίτι του βασιλιά του ροκ εντ Ρολ, Ελβις Πρίσλεϊ, που είναι και ό,τι έχει απομένει από την περίφημη κληρονομιά των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε στα χέρια της η Λίζα Μαρί, όταν έγινε 25 ετών το 1993. Στην πραγματικότητα, σε λιγότερο από 20 χρόνια όχι μόνον δεν έχει απομείνει δεκάρα από τα 100 εκατομμύρια που της άφησε ο Έλβις, αλλά αφήνει πίσω της και ένα χρέος 16 εκατομμυρίων δολαρίων στις 3 κόρες της.

Και μέσα σε όλα τα χρέη, είναι και οι μαζεμένες διατροφές για τις δίδυμες κόρες της, ύψους 4.600 ευρώ τον μήνα που έπρεπε, από το 2016, να καταβάλει στον πρώην (τέταρτο) σύζυγό της, Μάικλ Λόκγουντ. Η υπόθεση δεν έχει ακόμη διευθετηθεί και η κατάσταση των οικονομικών της είναι στον αέρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lisa Marie Presley (@lisampresley)

Ο μονάκριβος γιος της, Μπέντζαμιν, αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 ετών, τον Ιούλιο του 2020. Τα τρία παιδιά της Λίζα Μαρί πιθανότατα θα κληρονομήσουν επίσης το μερίδιο 15% της μητέρας τους στην Elvis Presley Enterprises καθώς το υπόλοιπο 85% πωλήθηκε το 2005 για να καλύψει τα χρέη της.

Τα δικαιώματα των τραγουδιών του «βασιλιά» Έλβις ανήκουν επί του παρόντος στις Universal Music και Authentic Brands Group, στην οποία ανήκουν και τα δικαιώματα της Μέριλιν Μονρόε και του Μοχάμεντ Άλι.

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ κληρονόμησε 100 εκατομμύρια δολάρια το 1993, στα 25α γενέθλιά της, αλλά σύμφωνα με την ίδια μέχρι το 2016 είχαν σχεδόν εξαφανιστεί εξ ολοκλήρου χάρη στην κακοδιαχείριση και τις κακές επενδύσεις aka ναρκωτικά, αλκοόλ και American Idol…

Η Graceland, ωστόσο, περιέργως πως, παρέμεινε, εκτός αν εμφανιστούν από το πουθενά οικονομικά βάρη και σε αυτήν…

Η Λίζα Μαρί, που μεγάλωσε μέσα στην Graceland, είναι πιθανότερο να το είχε μεταβιβάσει πριν από χρόνια στα τρία παιδιά της (και έτσι σώθηκε)- την ηθοποιό Ράιλι Κόου, 33 ετών και τα δίδυμα 14χρονα κορίτσια Χάρπερ Βίβιαν και Φίνλεϊ. Ο γιος της, Μπέντζαμιν Κάφ, αυτοκτόνησε τον Ιούλιο του 2020 έπειτα από μακρά μάχη με τα ναρκωτικά και την κατάθλιψη.

Η μεγάλη της κόρη Ράιλι, είναι ηθοποιός και παίζει στην σειρά του Amazon Prime, «Daisy Jones and the Six». Η σειρά περιγράφει την ιστορία ενός ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του 1970. Η 33χρονη Ράϊλι πέρυσι ενώ προωθούσε τον ρόλο της ως Zola δήλωσε ότι «ο θάνατος του αδελφού της την είχε χτυπήσει σκληρά». Δήλωσε χαρακτηριστικά στους New York Times ότι άντεξε «έναν χρόνο νιώθοντας σαν να με πέταξαν στον ωκεανό και δεν μπορούσα να κολυμπήσω. Τους πρώτους τέσσερις ή πέντε μήνες, δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Ήμουν εντελώς εξασθενημένη. Δεν μπορούσα να μιλήσω για δύο εβδομάδες».

Ακόμη και σήμερα, η Ράιλι δυσκολεύεται να αποδεχτεί την τραγωδία. «Είναι πολύ περίπλοκο για το μυαλό μας να το αποδεχθεί γιατί είναι τόσο εξωφρενικό», είπε. «Αν χωρίσω, ξέρω τι να το κάνω και πού να το καταγράψω στο μυαλό μου, αλλά αυτοκτονία του αδερφού σου; Που το βάζεις αυτό; Πώς καταπίνετα αυτό; Απλώς δεν γίνεται».

Στις 12 Ιουλίου 2020, ο Μπέντζαμιν Καφ, ο γιος της Λίζα Μαρί, αυτοκτόνησε στην οικογενειακή έπαυλη στο Calabasas έπειτα από καυγά με την κοπέλα του. Εκείνη την εποχή, πηγές αποκάλυψαν ότι ο θάνατός του, δεν ήταν «τεράστια έκπληξη» για τη μητέρα του ή άλλους συγγενείς.

Δεν είναι σαφές πόση ποσότητα αλκοόλ ή κοκαΐνης βρέθηκαν στον οργανισμό του αλλά υπήρχαν ίχνη και των δύο, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες. Η έκθεση του ιατροδικαστή περιέγραφε επίσης το ιστορικό του Μπέντζαμιν με ψυχικές ασθένειες.

Ο γιος της Λίζα Μαρί είχε προσπαθήσει να αφαιρέσει τη ζωή του έξι μήνες νωρίτερα, στη συνέχεια πέρασε τρεις εβδομάδες σε κέντρο ψυχικής αποκατάστασης και τέσσερις μήνες αργότερα, αυτοκτόνησε. Στα 28α γενέθλιά του το 2020, η Λίζα Μαρί δημοσίευσε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στο instagram.

«Όμορφε όμορφε άγγελέ μου», έγραψε η Λίζα Μαρί σε μια φωτογραφία του Benjamin καθώς ετοιμάζεται να σβήσει τα κεράκια γενεθλίων σε μια τούρτα. «Λάτρεψα το χώμα στο οποίο περπάτησες, σε αυτή τη γη και τώρα στον Παράδεισο. Η καρδιά και η ψυχή μου είναι μαζί σου. Χρόνια πολλά γλυκό μου αγόρι. Ήσουν πολύ καλός για αυτόν τον κόσμο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments