Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι θα παραστούν στην κηδεία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι θα παραστούν στην κηδεία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Εικοσιτέσσερις ώρες πριν την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι και όλα είναι έτοιμα.

Εικοσιτέσσερις ώρες πριν την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι και όλα είναι έτοιμα. Οι γαλαζοαίματοι αρχίζουν να καταφθάνουν στη χώρα, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας. Η σορός του τέως Βασιλιά, θα φύγει από το Α’ νεκροταφείο αύριο στις 5:00 το πρωί και θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 5:45, όπου θα παραμείνει έως και τις 12.00, ώστε να τον αποχαιρετήσει όποιος επιθυμεί.

Στις 12.00 θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου θα διαρκέσει περίπου μία ώρα καθώς στις 13:00 θα αναχωρήσει η σορός για το Τατόι, εκεί όπου θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως. Ακολούθως η οικογένεια του τέως βασιλιά θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα. Η οικογένεια του εκλιπόντος τέως βασιλιά βρίσκεται πλέον σύσσωμη στην Αθήνα, προκειμένου να οργανώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της κηδείας.

Τα παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ (Μαρία-Ολυμπία, Κωνσταντίνος-Αλέξιος, Αχιλλέας-Ανδρέας, Οδυσσέας-Κίμωνας και Αριστείδης-Σταύρος) έφθασαν στην Αθήνα την Παρασκευή.

Ποιοι θα δώσουν το παρών

Στην Αθήνα αναμένονται ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια. Επίσης στην κηδεία θα παραστούν οι δύο αδελφές του βασιλιά της Ισπανίας, πριγκίπισσα Έλενα και πριγκίπισσα Κριστίνα, αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος. Η βασιλομήτωρ Σοφία, αδελφή του Κωνσταντίνου, βρίσκεται πολλές ημέρες στην Αθήνα και ήταν στο πλευρό του στις τελευταίες του στιγμές.

Φελίπε και Λετίθια θα έρθουν στην Αθήνα σήμερα Κυριακή και θα μείνουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», ενώ θα αναχωρήσουν την Τρίτη. Και ο Χουάν Κάρλος αναμένεται σήμερα Κυριακή στην Αθήνα και θα αναχωρήσει την Τρίτη.

Σε ανώτατο επίπεδο θα εκπροσωπηθεί το δανέζικο παλάτι, καθώς στην κηδεία θα παραστούν η βασίλισσα Μαργκρέτε, αδελφή της Άννας-Μαρίας, η επίσης αδελφή της πριγκίπισσα Ματθίλδη και ο πρίγκιπας διάδοχος Φρέντερικ. Δεν θα παραστεί η πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγος του Φρέντερικ, καθώς θα παραμείνει στη χώρα με τον ρόλο του αντιβασιλέα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλό τους.

Όπως αναφέρουν σουηδικά ΜΜΕ, τόσο ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος (πρώτος εξάδελφος της Άννας-Μαρίας) όσο και η βασίλισσα Σίλβια θα παραστούν τη Δευτέρα στην κηδεία. Σήμερα Κυριακή θα έρθει στην Αθήνα για την κηδεία του Κωνσταντίνου ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, με τον οποίο ο τέως βασιλιάς διατηρούσε στενούς οικογενειακούς δεσμούς.

Σε ό,τι αφορά την ολλανδική βασιλική οικογένεια, με την οποία η οικογένεια του Κωνσταντίνου περνούσε μαζί τα καλοκαίρια στο Πόρτο Χέλι, τα ολλανδικά μέσα αναφέρουν ότι τον Βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ θα συνοδεύσουν η βασίλισσα Μαξίμα και η μητέρα του, βασιλομήτωρ Βεατρίκη.

Τη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας διάδοχος Χάακον και η σύζυγός του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν. Τη βρετανική βασιλική οικογένεια θα εκπροσωπήσει η πριγκίπισσα Άννα όπως αναφέρουν πληροφορίες στη Βρετανία επικαλούμενες το βρετανικό παλάτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments