Διεθνή

Δήλωση αίνιγμα από τον Πάπα Φραγκίσκο: «Πρέπει να ξέρουμε να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή»

Δήλωση αίνιγμα από τον Πάπα Φραγκίσκο: «Πρέπει να ξέρουμε να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή»

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου προς το συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου προς το συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. «Θα μας κάνει καλό να καλλιεργήσουμε, όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής, την αρετή που μας επιτρέπει να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή, μαρτυρώντας ότι το σημείο αναφοράς της ζωής είναι ο Ιησούς», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, προκαλώντας απορία με τη δήλωσή του, που αφήνει να εννοηθεί ότι ενδεχομένως σκέφτεται το ενδεχόμενο παραίτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα στο Βατικανό ανάμεσα σε συντηρητικούς και προοδευτικούς έχει φουντώσει μετά τον θάνατο του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου.

Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που ρίχνουν, πλέον, ευθείες βολές προς τον Πάπα Φραγκίσκο. O επί σειρά δεκαετιών γραμματέας του Πάπα Βενέδικτου, αρχιεπίσκοπος Γκέοργκ Γκένσβαϊν, εξαπέλυσε ανοικτή επίθεση κατά του Φραγκίσκου.

Πρώτα, τον κατηγόρησε ότι με την απόφασή του να περιορίσει αυστηρά την τέλεση της θείας λειτουργίας στα λατινικά έκανε την καρδιά του Βενέδικτου να ραγίσει. Αμέσως μετά, ο γραμματέας και στενότερος συνεργάτης του Γιόσεφ Ράτσινγκερ, πρόσθεσε ότι ο Αργεντινός Πάπας, του αφαίρεσε μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων του, όπως και ότι δεν άκουσε τις συμβουλές του Βενέδικτου, σχετικά με την αντιμετώπιση των διεκδικήσεων των ομοφυλόφιλων και την καταπολέμηση της λεγόμενης «θεωρία του φύλου».

H σύγκρουση είναι εμφανέστατη και δεν πρόκειται μόνον για μια προσωπική υπόθεση. Μετά τον θάνατο του Γερμανού επίτιμου πάπα η υπερσυντηρητική πτέρυγα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανέβασε αισθητά τους τόνους φοβούμενη ότι μπορεί να τεθεί οριστικά στο περιθώριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments