Τεχνολογία

Blue Monday: Σήμερα έχουμε την πιο μελαγχολική ημέρα για το 20223 – Διαβάστε τον λόγο

Blue Monday: Σήμερα έχουμε την πιο μελαγχολική ημέρα για το 20223 – Διαβάστε τον λόγο

Πηγή Φωτογραφίας: MVS Noticias

Σύμφωνα με τον Cliff Arnall, η πιο χαρούμενη ημέρα του χρόνου υπολογίζεται κάπου ανάμεσα στις 21 και 24 Ιουνίου

Ως η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου θεωρείται η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, που έχει καθιερωθεί να ονομάζεται «Blue Monday», οπότε για τη φετινή χρονιά ως «Μπλε Δευτέρα» ορίζεται η 16η Ιανουαρίου 2023.

Η ιδέα αυτή δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά σε δελτίο Tύπου του 2005 από τη βρετανική εταιρεία Sky Travel, η οποία ισχυρίστηκε ότι υπολόγισε την ημερομηνία χρησιμοποιώντας μια εξίσωση.

Στον αμφιλεγόμενο μαθηματικό τύπο, που ανήκει στον Cliff Arnall, συνυπάρχουν ο καιρός, τα χρέη, ο χρόνος που πέρασε από τα Χριστούγεννα, ο χρόνος που πέρασε χωρίς να εκπληρώσουμε κάποιον από τους στόχους της νέας χρονιάς, τα επίπεδα κινήτρων που έχει ο καθένας, αλλά και το αίσθημα ανάγκης να αναλάβει κανείς δράση.

Η ιδέα αυτή, βέβαια, θεωρείται ψευδοεπιστήμη και η συγκεκριμένη φόρμουλα δεν γίνεται δεκτή από τους μαθηματικούς, ενώ χλευάζεται από τους επιστήμονες ως παράλογη.

Το γεγονός, πάντως, είναι ότι αρκετές έρευνες κατά το παρελθόν έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων βάζουν αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα ως την χειρότερή τους, με δεύτερη εκείνη μετά την Πρωτοχρονιά.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Cliff Arnall, η πιο χαρούμενη ημέρα του χρόνου υπολογίζεται κάπου ανάμεσα στις 21 και 24 Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments