Διεθνή

Γερμανία: Ειδικό Διεθνές Δικαστήριο να δικάσει Ρώσους ηγέτες

Γερμανία: Ειδικό Διεθνές Δικαστήριο να δικάσει Ρώσους ηγέτες

Πηγή Φωτογραφίας: slobodenpecat

Την δημιουργία Ειδικού Δικαστηρίου για να δικάσει Ρώσους ηγέτες ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Την δημιουργία Ειδικού Δικαστηρίου για να δικάσει Ρώσους ηγέτες ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. Αυτή η ad hoc διεθνής δικαιοδοτική βαθμίδα πρέπει να συγκροτηθεί το συντομότερο, κατά την επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ,  πρότεινε να δικαστούν οι Ρώσοι ηγέτες που κατέλαβαν την Ουκρανία σε ειδικό διεθνές δικαστήριο. Η προερχόμενη από τους Πράσινους υπουργός Εξωτερικών ζήτησε τη σύσταση ειδικού διεθνούς δικαστηρίου για να δικάσει Ρώσους ηγέτες που εισέβαλαν στην Ουκρανία. Μιλώντας στη Διεθνή Ακαδημία Δικαίου στη Χάγη, η Α. Μπέρμποκ τόνισε πως είναι κατανοητό ότι η ουκρανική κυβέρνηση ανησυχεί ότι οι Ρώσοι ηγέτες δεν θα διωχθούν.

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ πρόσθεσε, δε, ότι η Ρωσία δεν είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ). Δηλώνοντας ότι ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας είναι επίσης πόλεμος ενάντια στο διεθνές δίκαιο, η Μπέρμποκ συμπλήρωσε ότι «Ο Πούτιν πάτησε τις πιο βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου».

Υπενθυμίζουμε ότι η Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και η Ολλανδία υποστηρίζουν, επίσης, την πρόταση να δικαστούν η ρωσική πολιτική ηγεσία σε ειδικό δικαστήριο. Περιγράφοντας την επίθεσή της στην Ουκρανία ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες για εσκεμμένη στόχευση αμάχων και για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Η Γερμανία ζητεί επισήμως, λοιπόν, την παραπομπή της Ρωσίας σε Διεθνές Δικαστήριο για την τέλεση αδικημάτων που συνδέονται με την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, κάτι που εικάζεται ότι δεν είχε συμβεί τουλάχιστον από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments