Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Καθαρή νίκη ΝΔ σταθερά πρώτος ο Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση Alco: Καθαρή νίκη ΝΔ σταθερά πρώτος ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως προς την πρωθυπουργική καταλληλότητα.

Με καθαρό προβάδισμα προηγείται η Νέα Δημοκρατία, όπως καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Αlco, η οποία παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως προς την πρωθυπουργική καταλληλότητα.

Στο αποψινό δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, καταγράφεται ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 31% έναντι 24,1 του Σύριζα. Το ΠΑΣΟΚ έχει 10,7%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου 4,5%. Σημαντική πτώση παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, της τάξεως του 0.7%.

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, οι πολίτες απάντησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 32%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 22% και ο Ν. Ανδρουλάκης το 7%.

Αναφορικά με το «Καλάθι του νοικοκυριού» και το αν αυτό συγκράτησε τις τιμές, το 21% λέει λίγο, ενώ αρκετά λέει το 27% και πολύ το 3%. Συνολικά το 51% δηλώνει επομένως λίγο ή πολύ ικανοποιημένο, ενώ το 35% λέει καθόλου.

Σχετικά με το αν τα μέτρα βοήθησαν τα νοικοκυριά, το 34% λέει λίγο, το 33% καθόλου, αρκετά το 22% και πολύ το 3%.

Αναφορικά με το ποιος θα είναι ο βασικός λόγος που οι πολίτες θα ψηφίσουν στις εκλογές ένα κόμμα, το 28% λέει η οικονομία, το 24% η στήριξη της κοινωνίας, το 13% να μην έχει σχέση με διαφθορά, το 11% για εθνικά θέματα, το 9% λόγω ιδεολογίας και το 7% λόγω αρχηγού κόμματος.

Ανά κόμμα, η κατάταξη έχει ως εξής. Ψηφοφόροι της ΝΔ: 62% θα ψηφίσουν το καλύτερο κόμμα. ΣΥΡΙΖΑ: Το 44% λέει το καλύτερο και το 48% το λιγότερο καλό. ΠΑΣΟΚ: Το 23% λέει το καλύτερο, το 70% το λιγότερο κακό. ΚΚΕ: Το 65% λέει το καλύτερο, το 31% το λιγότερο κακό. Ελληνική Λύση: Το 28% το καλύτερο, το 69% το λιγότερο κακό. ΜέΡΑ25: 50% το καλύτερο, το 47% το λιγότερο κακό.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή είναι η πρώτη δημοσκόπηση της χρονιάς και διενεργήθηκε πριν από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion. Και οι δύο δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν ενώ είχε εκδηλωθεί το λεγόμενο Qatargate.

Ακόμη, και στη δημοσκόπηση της Alco και σε αυτήν της Opinion η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός της χώρας προηγείται με διψήφια ποσοστά στην πολιτική δημοφιλία, αποδεικνύοντας έτσι ότι αποτελεί το ισχυρό προσωπικό – πολιτικό κεφάλαιο του κυβερνώντος κόμματος στο δρόμο προς τις εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments