Πολιτική

Ειδικό Δικαστήριο: Το sms και η κόντρα Καλογρίτσα – Παππά

Ειδικό Δικαστήριο: Το sms και η κόντρα Καλογρίτσα – Παππά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα προσκόμισαν στο δικαστήριο ένα sms με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται να στέλνει ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία καναλιού προς τον Χρήστο Καλογρίτσα

Οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα προσκόμισαν στο δικαστήριο ένα sms με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται να στέλνει ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία καναλιού προς τον Χρήστο Καλογρίτσα μετά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Είναι ένα καινούργιο sms στις 15/9/2016. Σε αυτό το sms αναφέρεται το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, ανθρώπου στον οποίο αναφέρθηκε η κ. Διαμαντή (σ.σ. η γραμματέας του επιχειρηματία). Το sms αυτό είναι σημαντικό στοιχείο και προέρχεται από το Νίκο Παππά. «Ιβαν 35, Καλογριτσας 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4. Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογρίτσας είναι αδιαίρετο προφανώς» αναγράφει το sms προς τον κ. Καλογρίτσα» ανέφερε ο Άγγελος Καραχάλιος, συνήγορος του επιχειρηματία και συμπλήρωσε: «Δυο ημέρες μετά τη συνάντηση Φουρλεμάδη με τον Καλογρίτσα έχουμε προσπάθεια να βρεθεί άλλη λύση για να κατατεθεί η πρώτη δόση. Αυτό το sms ενισχύει τη θέση μας ότι υπήρχε στενή συνεργασία Παππά και Καλογρίτσα και δείχνει ευθεία σύμπραξη».

Σύμφωνα με τον κ. Καραχάλιο, ως Α2 φέρεται να αναφέρεται ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου ενώ σημείωσε ότι «είναι το πρόσωπο που το ακούσαμε από την κα Διαμαντή ότι συμμετείχε στις συζητήσεις και παρότρυνε τον κ. Παππά να αναφέρει στον Χρ. Καλογρίτσα ότι χρήματα υπάρχουν και θα έρθουν από την Κύπρο. Νομίζω ότι δεν περιποιεί τιμή η συνεργασία του κ. Παππά με έναν άνθρωπο που οι συνήγοροί του τον είπαν χρεωκοπημένο και μπροστινό του γιου του». Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των συνηγόρων του επιχειρηματία, αναφερόμενος στο επίμαχο μήνυμα σχολίασε ότι καταγράφονται ποσοστά και εξήγησε πως ο επιχειρηματίας μαζί με τον Αρτ. Αρτεμίου έφταναν το 51%, ενώ οι υπόλοιποι το 49%. «Αυτοί θα είχαν το κανάλι. Υπάρχουν και άλλα sms που δείχνουν τη φορτικότητα, αλλά ο κ. Καλογρίτσας δεν επιθυμεί να τα δείξουμε» τόνισε ο κ. Λοβέδρος.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: “Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών”, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022.(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δυο κατηγορούμενων σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στο sms που βρέθηκε στο επίκεντρο της διαδικασίας.

Οι Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα ανέφεραν ότι ο εντολέας τους «ούτε τότε είχε πτωχεύσει ,ούτε τώρα έχει πτωχεύσει, δίνει μάχη επιβίωσης. Μπροστά μου αρνήθηκε το πτωχευτικό τέχνασμα που του εισηγήθηκαν ορισμένοι . Ορισμένοι εκ των συνηγόρων Παππά συνήγοροι τον χαρακτήρισαν με ανοίκειο τρόπο και οδήγησαν αρκετούς μετόχους του πολιτικού διαλόγου μέσω των ΜΜΕ να λένε ψέματα . Η περίπτωση του κατηγορουμένου υπουργού δεν διασώζεται με τέτοια ψεύδη ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι όρθιος και δίνει μάχη ,τη μάχη της ζωής του. Είναι θύμα εξαπάτησης. Κλείνοντας σε σχέση με το SMS , που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του , δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος του κατηγορούμενου πρώην υπουργού σε δήλωση του υπογράμμισε: «Το sms που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από την υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Άρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments