Διεθνή

Καϊλή: Προσφεύγει σε διεθνείς οργανισμούς για τα βασανιστήρια που κατήγγειλε [vid]

Καϊλή: Προσφεύγει σε διεθνείς οργανισμούς για τα βασανιστήρια που κατήγγειλε [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Το παιδί μου, μου δίνει δύναμη να πολεμήσω για την αθωότητά μου, θέλω να είναι περήφανη για μένα όταν μεγαλώσει» δήλωσε στο Mega.

Η Εύα Καϊλή προσφεύγει τώρα σε διεθνείς οργανισμούς για τα βασανιστήρια που κατήγγειλε διά των συνηγόρων της ότι υπέστη από τους Βέλγους αστυνομικούς. Στις Βρυξέλλες ερευνούν ήδη την καταγγελία της, με την κατηγορούμενη ευρωβουλευτή να δηλώνει ότι όσα βασανιστήρια και αν της κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτεί κάτι που δεν έκανε.

«Το παιδί μου, μου δίνει δύναμη να πολεμήσω για την αθωότητά μου, θέλω να είναι περήφανη για μένα όταν μεγαλώσει» δήλωσε στο Mega.

«Όσα βασανιστήρια και να μου κάνουν δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει. Ματαιοπονούν» διαμήνυσε η ίδια η ευρωβουλευτής μέσω του Open.

«Αυτό που μου μετέφερε η κυρία Καϊλή να πω σε όλους εσάς, είναι με την αγωνία να μην τα ξαναζήσει άνθρωπος αυτά» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος στο Euronews. Ενώ σύμφωνα με το Star οι συνήγοροί της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος, θα καταγγείλουν τα βασανιστήρια στον Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βρυξελλών και στους διεθνείς οργανισμούς.

Η καταγγελία των δικηγόρων της Εύας Καϊλή για τα βασανιστήρια των 16 ωρών από τους Βέλγους αστυνομικούς ερευνάται ήδη από τις αρχές με εντολή των δικαστών.

«Συμπεριφέρθηκαν στη γυναίκα όπως στον Μεσαίωνα, στο κρύο και χωρίς τη δυνατότητα να πλυθεί και είδε την 23 μηνών κόρη της μόνο δύο φορές στις έξι εβδομάδες κράτησης» μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο Euronews, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δίνει την εκδοχή της Εύας Καϊλή για την υπόθεση. Όπως είπε, η πρώτη κίνηση της Εύας Καϊλή ήταν να καλέσει τη βελγική αστυνομία όταν πληροφορήθηκε για τη σύλληψη του συντρόφου της.

«Αυτό είναι ένα ντοκουμέντο, ότι η πρώτη της κίνηση ήταν να μιλήσει στην αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχε κάτι παράνομο στο σπίτι της, αλλιώς δεν θα καλούσε την αστυνομία. Αλλά δεν ήταν δυνατό να επικοινωνήσει τελικά, διότι η αστυνομία δεν μιλούσε αγγλικά και στη συνέχεια συνέβησαν όλες οι εξελίξεις», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, η Εύα Καϊλή δε γνώριζε για τα χρήματα και το έμαθε μόνο όταν είδε την είδηση για τη σύλληψη του συντρόφου της σε βελγική εφημερίδα. Τότε αποφάσισε να καλέσει τους στενούς συνεργάτες του συζύγου της – οι περισσότεροι από τους οποίους κατηγορούνται πλέον επίσης για διαφθορά. Μετά θέλησε να απαλλαγεί από τα χρήματα που τελικά βρέθηκαν στο διαμέρισμά της και σε μια βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments