Διεθνή

Τσαβούσογλου: Καλεί τη Στοκχόλμη να ακυρώσει την αντιτουρκική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Τσαβούσογλου: Καλεί τη Στοκχόλμη να ακυρώσει την αντιτουρκική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Πηγή Φωτογραφίας: politico

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι σουηδικές αρχές δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που περιλαμβάνει κάψιμο του Κορανίου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι σουηδικές αρχές δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που περιλαμβάνει κάψιμο του Κορανίου. «Αυτή η άδεια δόθηκε σ’ αυτό το πρόσωπο, παρόλες τις προειδοποιήσεις μας. Αυτή η αχρεία πράξη θα λάβει χώρα γύρω στις 16:00 ώρα Τουρκίας (15:00 ώρα Ελλάδας), ελπίζω ότι οι σουηδικές αρχές θα έχουν λάβει μέχρι τότε τα απαραίτητα μέτρα και δεν θα το επιτρέψουν», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε επίσης πως η διαμαρτυρία αυτή δεν μπορεί να επικαλεσθεί την ελευθερία της έκφρασης.

Νωρίτερα σήμερα, ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει πως η σχεδιαζόμενη επίσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα του σουηδού ομολόγου του στην Άγκυρα ματαιώθηκε μετά την άδεια που έδωσαν οι σουηδικές αρχές για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Στοκχόλμη.
Στα άκρα η Τουρκία: Ακυρώνει την επίσκεψη του Σουηδού υπουργού Αμύνας
Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι ακυρώνει την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Σουηδίας, εξαιτίας αντι-τουρκικής διαδήλωσης που προγραμματίζεται στην σουηδική πρωτεύουσα, την Στοκχόλμη. «Η επίσκεψη του Σουηδού υπουργού Άμυνας Πολ Γιόνσον στην Τουρκία στις 27 Ιανουαρίου έχασε το νόημα και τη σημασία της, οπότε την ακυρώσαμε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η επίσκεψη του Γιόνσον είχε στόχο να πείσει την Άγκυρα να άρει τις αντιρρήσεις της σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Ακάρ επισήμανε ότι συζήτησε το θέμα της διαδήλωσης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διαβίβασε την αντίδρασή του στον Σουηδό ομόλογό του στο περιθώριο της χθεσινής διάσκεψης των χωρών που στηρίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία στο Ράμσταϊν της Γερμανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments