Ελλάδα

Προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πτήση της Ryanair από Πολωνία μετά την ειδοποίηση για βόμβα

Προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πτήση της Ryanair από Πολωνία μετά την ειδοποίηση για βόμβα
Ειδοποίηση για βόμβα έστειλε αεροπλάνο, Boeing 738 της Ryanair με 192 επιβαίνοντες, από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με κατεύθυνση την Αθήνα.

Ειδοποίηση για βόμβα έστειλε αεροπλάνο, Boeing 738 της Ryanair με 192 επιβαίνοντες, από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με κατεύθυνση την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της απειλής για βόμβα, το αεροπλάνο συνόδευσαν μαχητικά F-16, ενώ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου κατευθύνεται το αεροπλάνο, μεταβαίνουν και ειδικές δυνάμεις.

Απογειώθηκαν και ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη, και αυτήν τη στιγμή το Boeing κατευθύνεται προς την Αθήνα, πετώντας πάνω από θαλάσσιο χώρο. Θα συνεχίσει πάνω από τη θάλασσα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, και θα προσγειωθεί στον τελικό του προορισμό.

Αυτό καθώς υπάρχει περίπτωση οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας να λάβουν εντολή κατάρριψης.

Τελευταία φορά που ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο renegade στη χώρα μας ήταν με την τραγωδία του Helios που μετά από μία αγωνιώδη πτήση ακυβέρνητο το αεροσκάφος, συνοδεία F-16 κατέπεσε τελικά στο Γραμματικό οδηγώντας στο θάνατο τους επιβάτες και το πλήρωμα του.

Τι είναι το πρωτόκολλο Renegade

Το πρωτόκολλο Renegade σημαίνει ότι ενημερώνεσαι ως κυβερνήτης του αεροσκάφους ότι υπάρχει απειλή ή το αεροσκάφος έχει ήδη καταληφθεί από πειρατές, εξηγεί στον ΣΚΑΙ ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Κυβερνήτης Πολιτικής Αεροπορίας.

Το πρωτόκολλο Renegade είναι η διαδικασία που ακολουθείται σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2000 και τα γεγονότα στους Δίδυμους Πύργους.

Προβλέπει την επιστροφή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο αναχώρησης με συνοδεία πολεμικών αεροσκαφών με μια πτήση αποκλειστικά πάνω από θάλασσα ή πάνω από μη κατοικημένη περιοχή.

Αυτό καθώς υπάρχει περίπτωση οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας να λάβουν εντολή κατάρριψης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments