Οδηγός

Έρχεται νέο Δώρο Πάσχα: Ποιους θα αφορά

Έρχεται νέο Δώρο Πάσχα: Ποιους θα αφορά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης προσανατολίζεται στην καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα σε όσους δεν θα λάβουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις.

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης προσανατολίζεται στην καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα σε όσους δεν θα λάβουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις. Στόχος είναι να ενισχυθούν και συνταξιούχοι της μεσαίας τάξης και όχι μόνο συνταξιούχοι που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Εάν αποφασιστεί η συγκεκριμένη πρόταση τότε το νέο επίδομα θα δοθεί σε περίπου 800.000 χιλιάδες συνταξιούχους που δεν θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς.

Δεδομένου ότι ο πληθυσμός των συνταξιούχων που έχουν αποκλειστεί από τις αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς είναι και χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και υψηλοσυνταξιούχοι, με εισοδήματα από 650 έως και αρκετά πάνω από 1.000 ευρώ, δεν αποκλείεται η ενίσχυση να είναι κλιμακωτή, για παράδειγμα με 4 κλίμακες από 100 έως 400 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από τους περίπου 800.000 συνταξιούχους  που δεν θα λάβουν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς:

  • 260.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 800 ευρώ καθαρά, με την πλειονότητα να εισπράττει 650 με 800 ευρώ καθαρά,
  • 515.000 έχουν εισοδήματα πάνω από 1.000 ευρώ καθαρά το μήνα. Η πλειονότητα λαμβάνει σύνταξη άνω των 1.100 ευρώ και αθροίζουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ. Πρόκειται για αστυνομικούς, πυροσβέστες, σώματα ασφαλείας, δημόσιους υπαλλήλους.

Στόχος είναι, άλλωστε, να καλυφθούν με το επίδομα οι συνταξιούχοι που δεν πήραν αύξηση καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά ενώ εξαιρέθηκαν και από την επιταγή ακρίβειας των Χριστουγέννων καθώς δεν ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων (έχουν συντάξεις πάνω από 800 ευρώ το μήνα). Η τελική απόφαση για το έκτακτο επίδομα θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι από το σύνολο των 2,4 εκατ. συνταξιούχων:

  • περίπου 1,4 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν ολόκληρη την αύξηση του 7,75%
  • περίπου 300.000 συνταξιούχοι θα δουν μικρότερη αύξηση (με την πλειονότητα να ξεπερνά το 7%) καθώς διατηρούν μικρή προσωπική διαφορά
  • περίπου 700.000 – 800.000 συνταξιούχοι δεν θα δουν αύξηση καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments