Οικονομία

Market pass: “Κλείδωσαν” οι ημερομηνίες πληρωμών [vid]

Market pass: “Κλείδωσαν” οι ημερομηνίες πληρωμών [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα κάνουν αιτήσεις για το Market Pass.

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα κάνουν αιτήσεις για το Market Pass. Μιλώντας για την ακρίβεια και τη στήριξη των νοικοκυριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα για το Market Pass θα ανοίξει και θα ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι δικαιούχοι του μέτρου στήριξης που θα κάνουν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα για τους τρεις πρώτους μήνες, στις 3 Μαρτίου. «Μπαίνει τον άλλον μήνα και η Κάρτα Αγορών. Η ενίσχυση θα ανέρχεται στο 10% των αγορών. Οι πρώτες πιστώσεις στις 3 Μαρτίου και οι αιτήσεις στις 28 Φεβρουαρίου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα του Market Pass θα παραμείνει ανοικτή για αιτήσεις τουλάχιστον έως τις 15 Μαρτίου.

Το Market Pass θα ισχύει από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023. Ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι ότι κάθε νοικοκυριό θα κάνει μία αίτηση – και όχι διαφορετική αίτηση κάθε μέλος του νοικοκυριού.

Βάσει των τελευταίων δεδομένων, προκύπτει ότι οι πρώτες πληρωμές, για το δίμηνο Φεβρουαρίου και Μαρτίου, θα γίνουν περί τα μέσα Μαρτίου. Οι επόμενες πληρωμές θα πραγματοποιούνται στις αρχές κάθε μήνα.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά όπου το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού. Το περιουσιακό όριο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Με βάση τα πλαφόν η μηνιαία επιδότηση θα κυμαίνεται απο 22 – 100 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Πρακτικά δηλαδή, για μια τετραμελή οικογένεια θα επιδοτούνται αγορές 520 ευρώ (220 +100+100+100 ευρω) με ένα επίδομα της τάξης των 52 ευρώ (το 10%) το μήνα. Και αυτό θα ισχύει για έξι μήνες, δηλαδή 310 ευρώ το εξάμηνο.

Η διαδικασία θα είναι απλή, όπως του fuel pass, δηλαδή η επιδότηση θα δίνεται με μία ψηφιακή πιστωτική κάρτα αλλά οι δικαιούχοι θα μπορούν, αν θέλουν, να εισπράττουν την ενίσχυση και από τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ίσως στο 80% του ύψους της αν ισχύσει το παλιό μοντέλο).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments