Διεθνή

Ουκρανία: Ήχησαν οι σειρήνες λίγο πριν τις 9 το πρωί – Πύραυλοι σε Βινιτσκά και Κίεβο

Ουκρανία: Ήχησαν οι σειρήνες λίγο πριν τις 9 το πρωί – Πύραυλοι σε Βινιτσκά και Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: mirror.co.uk

«Μείνετε σε καταφύγια. Πιστεύουμε στην αεράμυνα» αναφέρει το μήνυμα προς τους πολίτες

Οι σειρήνες της αεράμυνας της Ουκρανίας ήχησαν λίγο πριν τις 9 το πρωί, για εισερχόμενους πυραύλους που κατευθύνονται προς την Βινιτσκά και το Κίεβο.

Όπως αναφέρει το μήνυμα που εστάλη προς τους πολίτες στο Telegram: «Πύραυλοι προς τις περιοχές Βινιτσκά και Κίεβο. Μπορεί να αλλάξουν τροχιά. Μείνετε σε καταφύγια. Πιστεύουμε στην αεράμυνα».

«Κάποιοι πύραυλοι πετούν μέσω της περιφέρειας τουΔ Χάρκοβο, άλλοι μέσω της Βινιτσκά προς δυτική κατεύθυνση. Μείνετε σε καταφύγια», ανέφερε σε άλλο μήνυμά της η αμυντική δύναμη της Ουκρανίας στο Telegram.

Ακούστηκαν εκρήξεις

Η «Kyiv Independent» ανέφερε ότι ακούστηκαν τουλάχιστον έξι εκρήξεις στην Βινιτσκά, ενώ έχουν ξεκινήσει έκτακτες διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας λόγω της απειλής της επίθεσης.

Η ηλεκτρική και ενεργειακή υποδομή έχει χτυπηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων, παρά το γεγονός ότι η Ρωσική Ομοσπονδία ισχυρίζεται επανειλημμένα ότι δεν στοχεύει πολίτες ή μη στρατιωτικές υποδομές.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Suspilne της Ουκρανίας ανάρτησε στο επίσημο κανάλι του Telegram ότι ακούστηκαν εκρήξεις από τους ανταποκριτές του στη Βινιτσκά και ότι η αεράμυνα είναι ενεργοποιημένη στο Κίεβο.

Πληροφορίες υπάρχουν και για δεύτερη σειρά εκρήξεων στη Βινιτσκά. Επιπλέον, υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε 35 οικισμούς στην περιοχή Χερσώνα, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments