Πολιτική

Ο Άδωνις μετά την πρόταση δυσπιστίας

Ο Άδωνις μετά την πρόταση δυσπιστίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης είναι αναντίρρητα το πολιτικό πρόσωπο που συγκέντρωσε σφοδρά αντιπολιτευτικά πυρά εναντίον του κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
  • Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης είναι αναντίρρητα το πολιτικό πρόσωπο που συγκέντρωσε σφοδρά αντιπολιτευτικά πυρά εναντίον του κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Η αποφυγή του στενά προσωπικού τόνου και ο πολιτικός τρόπος που απάντησε υποδηλώνουν την κατάκτηση ενός ανώτερου επιπέδου πολιτικης ωριμότητας.
  • Ο πειρασμός της απάντησης αυστηρά “επί προσωπικού” είναι πάντοτε ανοιχτός, προφανής και εύκολος. Οι μονοσήμαντες “προσωπικές” απαντήσεις κολακεύουν τα ατομικά πολιτικά ταλέντα και τις προσωπικές πολιτικές δεξιότητες. Απομακρύνουν όμως τον πολιτικό αγορητή από την απεύθυνση στο μεγάλο και το συνολικό της κεντροδεξιάς παράταξης. Ο κ. Γεωργιάδης κάθε άλλο παρά στερείται ικανοτήτων ενός σύγχρονου πολιτικού και αυτό πιστοποιεί ταινία, ανάμεσα σε άλλα, από την στέρεη ιστορική γνώση, την ρητορική ευφράδεια, τον σεβασμό στους κανόνες του κοινοβουλευτισμού,  την διαχρονική προσήλωση σε φιλελεύθερες αρχές και πατριωτικά ιδεώδη, προσήλωση αποδεδειγμένα ανθεκτική στις φυγόκεντρες δυνάμεις της μνημονιακής περιόδου. Η ανάδειξη, όμως, των ικανοτήτων αυτών με ατομικό, σχεδόν “αυτοαναφορικο” τρόπο, θα υπονόμευε την απεύθυνση στην όλη κεντροδεξια.
  • Και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ένας από τους πολλά υποσχόμενους πολιτικούς της εν λόγω παράταξης. Είναι, βέβαια, καθόλα σεβαστό για κάποιον να αποκλίνει ή ακόμη και να διαφωνεί με την πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πρόκειται για ένα πολυτάλαντο πολιτικό “μέταλλο”, με πλούσια σε εμπειρίες πολιτική διαδρομή, που έχει ως παρούσα στάση το αξίωμα του Αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος. Η διαδρομή μόνο προφανής δεν ήταν για τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, όμως, επέδειξε δυσεύρετες πολιτικές αντοχές στις “επί προσωπικού” επιθέσεις που, κατά διαστήματα, δέχτηκε και ακόμη υφίσταται.
  • Πλέον, έχοντας καταφέρει να καταστεί πρόσωπο ευρείας πολιτικής αναφοράς μεταξύ των ψηφοφόρων και των οργανωμένων μελών της Νέας Δημοκρατίας, με συντριπτικά ποσοστά ψήφων, ο “Φιλελεύθερος της Δεξιάς” πλησιάζει – όλο και πιο κοντά –  σε σημαντικό και αρκετά διλημματικό σημείο. Η απεύθυνση στα μεγάλα πληθυσμιακά στρώματα, στο κοινωνικό σώμα, θα αποτελέσει – σύντομα – την επόμενη κρίσιμη στιγμή, με μια εγελιανή έννοια της στιγμής, στην ανοδική πολιτική πορεία του κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments