Διεθνή

Ασία: Υπάρχουν άνθρωποι σε ηλικία σύνταξης που δεν θέλουν να την πάρουν

Ασία: Υπάρχουν άνθρωποι σε ηλικία σύνταξης που δεν θέλουν να την πάρουν

Πηγή Φωτογραφίας: IVolunteer International

"Η παραπαίουσα παγκόσμια οικονομία, ο υψηλός πληθωρισμός και η μείωση της κρατικής βοήθειας κάνουν πολλούς ανθρώπους να επανεξετάζουν μια τέτοια κίνηση", αναφέρει η Randstad.

Την ώρα που στη Γαλλία, στους δρόμους, δίνεται η μεγάλη μάχη του συνταξιοδοτικού με τα συνδικάτα να βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση που επιχειρεί να ανεβάσει το όριο από τα 62 στα 64 έτη, στην Ασία υπάρχουν άνθρωποι σε ηλικία σύνταξης που δεν θέλουν να την πάρουν.

Και δεν είναι μόνο αυτοί που την καθυστερούν από φόβο ότι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην κρίση του κόστους διαβίωσης. Από νέα έρευνα καταγράφεται σε χώρες της Ασίας ένα αξιοσημείωτο ποσοστό του εργατικού δυναμικού που δεν θέλει να αποσυρθεί από τον εργασιακό βίο γιατί θεωρεί τη δουλειά υπαρξιακή ανάγκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση Workmonitor της εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού Randstad που δημοσιεύει το CNBC, προκύπτει ότι μόνο οι μισοί από τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι μπορούν να εγκαταλείψουν οριστικά το εργατικό δυναμικό πριν συμπληρώσουν τα 65 τους χρόνια, σε σχέση με το 61% πέρυσι.

“Η παραπαίουσα παγκόσμια οικονομία, ο υψηλός πληθωρισμός και η μείωση της κρατικής βοήθειας κάνουν πολλούς ανθρώπους να επανεξετάζουν μια τέτοια κίνηση”, αναφέρει η Randstad.

Στην ετήσια έκθεση ερωτήθηκαν 35.000 άτομα σε 34 αγορές για τα συναισθήματά τους σχετικά με τον κόσμο της εργασίας.

Ενώ το 70% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι οι ανησυχίες για τα χρήματα τους εμποδίζουν να απολαύσουν τα χρυσά τους χρόνια, οι εργαζόμενοι στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ότι η εργασία αποτελεί αναγκαιότητα στη ζωή τους.

Για παράδειγμα, το 66% των ατόμων από την Ινδία και το 61% από την Κίνα θεωρούσαν την εργασία ως “ανάγκη” – σχεδόν διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 32%.

«Είτε για νόημα και σκοπό, είτε για κοινωνική αλληλεπίδραση είτε για να βιώσουν τις προκλήσεις που συνοδεύουν μια δουλειά, η απασχόληση για πολλούς είναι κάτι περισσότερο από μια απλή επιταγή μισθού», αναφέρει η Randstad που διαπίστωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν επίσης στη δουλειά τους επειδή «αισθάνονται μια αίσθηση υποχρέωσης απέναντι στον εργοδότη τους».

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το ένα πέμπτο, ή το 21%, των εργαζομένων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αισθάνονται ότι ο εργοδότης τούς χρειάζεται και θα τους αποτρέψει από το να συνταξιοδοτηθούν, σε σύγκριση με το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments