Κόσμος

Deutsche Welle: Φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη

Deutsche Welle: Φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φόβοι για «τυφλό» χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Προξενικές αρχές και κεντρικά σημεία αναφέρονται στο ειδικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

Φόβοι για «τυφλό» χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Προξενικές αρχές και κεντρικά σημεία αναφέρονται στο ειδικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

Οι πρώτες προειδοποιήσεις για ενδεχόμενο κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Κωνσταντινούπολη μετά το περιστατικό καύσης του Κορανίου στην Στοκχόλμη είχαν ήδη ξεκινήσει από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Το γερμανικό υπ. Εξωτερικών, η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα και το γερμανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης κοινοποίησαν μέσω διαδικτύου προειδοποίηση για Γερμανούς πολίτες που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη ώστε να αποφεύγουν πολυσύχναστους, κεντρικούς δρόμους, τόπους λατρείας και προσευχής, μνημεία και άλλα σημεία με τουριστικό ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ από χθες, Τετάρτη, και τουλάχιστον μέχρι αύριο, Παρασκευή, το γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παραμένει κλειστό έχοντας αναβάλει όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού πολιτών πχ. για έκδοση βίζας.

Όπως αναφέρει με σχετική ανάρτηση μέσω twitter το κλείσιμο της προξενικής αρχής σχετίζεται με την αυξημένη ανησυχία για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη ανακοίνωση συνίσταται στους Γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν κεντρικά σημεία, όπως την περιοχή Μπεγιόγλου ή τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Ιστικλάλ. Όπως επίσης διαφαίνεται από την προειδοποίηση υπάρχουν φόβοι ότι πιθανοί στόχοι μπορεί να είναι επίσης ξένες προξενικές αρχές, εκκλησίες ή συναγωγές.

Την ίδια ώρα και η σουηδική πρεσβεία στην Άγκυρα, όπως και το γενικό προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη, παρέμειναν χθες κλειστά. Κλειστό παραμένει και το βρετανικό προξενείο για το κοινό, ενώ και και η Ελβετία έκλεισε προς το παρόν την πρεσβεία της στην Άγκυρα και το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Υπάρχουν «απτές πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση» αναφέρουν οι ξένες αρχές στην Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη προειδοποίηση έχουν εκδώσει και οι ΗΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments