Διεθνή

Ο Μπιλ Γκέιτς και οι θεωρίες συνωμοσίας για την Covid – 19

Ο Μπιλ Γκέιτς και οι θεωρίες συνωμοσίας για την Covid – 19

Πηγή Φωτογραφίας: voria.gr/pixabay

Ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει ότι να εκπλήσσεται εξαιρετικά από τις θεωρίες συνωμοσίας, που άκμασαν κατά την διάρκεια της πανδημικής κρίσης Covid – 19 και βρίσκει τη μία θεωρία πιο εκκεντρική από την άλλη.

Ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει ότι να εκπλήσσεται εξαιρετικά από τις θεωρίες συνωμοσίας, που άκμασαν κατά την διάρκεια της πανδημικής κρίσης Covid – 19 και βρίσκει τη μία θεωρία πιο εκκεντρική από την άλλη.

«Κανείς δεν θα είχε προβλέψει ότι ο Άντονι Φαούτσι (ο πρώην ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου) και εγώ θα ήμασταν τόσο εξέχοντες σε αυτές τις δαιμονικές θεωρίες. Πραγματικά με εκπλήσσει και ελπίζω να περάσει», είχε δηλώσει από το 2021  ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος εξέφραζε από τότε την αντίθεσή του προς τις θεωρίες της συνωμοσίας που εξακολουθούν.

Από τον Ιούνιο του 2020, το Ίδρυμα Μπιλ and Μελίντα Γκέιτς έχει επενδύσει περισσότερα από 770 εκατομμύρια στον αγώνα κατά της Covid-19. Πρόκειται για στοιχεία επιβεβαιωμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος μάλιστα ισχυρίζεται ότι λαμβάνει περισσότερα κεφάλαια από αυτόν παρά από την αμερικανική κυβέρνηση.

Αλλά το πιο παράδοξο σε όλα αυτά είναι ότι αυτές οι θεωρίες δεν θα είχαν εξαπλωθεί ποτέ σε τέτοιο βαθμό χωρίς τις σύγχρονες τεχνολογίες που ο ιδρυτής της Microsoft βοήθησε στην ανάπτυξη και τον εκδημοκρατισμό τους. Παρόλα αυτά, η εταιρεία κατάφερε να μείνει μακριά από διαμάχες για παραπληροφόρηση, με το κύριο κοινωνικό δίκτυο να είναι το LinkedIn.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, με το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον.

Καταφέραμε να χειριστούμε τα εμπόδια της σύγχρονης τεχνολογίας προς όφελος της ανθρωπότητας», τόνισε ο Μπιλ Γκέιτς σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Newsweek. «Ελπίζω η επόμενη γενιά να είναι δημιουργική με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τα κάνει πλεονέκτημα για το κοινό καλό».

Μόλις πρόσφατα, ο Μπιλ Γκέιτς αντιμετώπισε μια νέα θεωρία που τον έκανε άμεσο ξάδερφο της Ghislaine Maxwell, γνωστή και καταδικασμένη παιδόφιλο, θεωρία η οποία είναι, φυσικά, εντελώς ψευδής.

Ο Γκέιτς επαναλαμβάνει ότι ο ιός είναι υπαρκτός, δεν είναι δημιούργημα κάποιας υπερφυσικής, πολιτικής ή επιχειρηματικής δύναμης και προτρέπει τους χρήστες των μέσων να μεριμνούν για τον εμβολιασμό εν όψει των συνεχών παραλλαγών και υποπαραλλαγών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments