Διεθνή

Τουρκία: Δύο Έλληνες μεταξύ των αγνοουμένων στην Αντιόχεια

Τουρκία: Δύο Έλληνες μεταξύ των αγνοουμένων στην Αντιόχεια

Πηγή Φωτογραφίας: twitter ANADOLU AGENCY

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι αγνοείται ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα στην Αντιόχεια, μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι αγνοείται ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα στην Αντιόχεια, μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ευθύς μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία. Τέλος, διαβεβαιώνουν πως οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται.

Νωρίτερα, ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 έκανε λόγο πως ένας Έλληνας ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμμια στην πόλη της επαρχίας Χατάι, που προκάλεσαν οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Τουρκία.

Η απεσταλμένη του καναλιού, Άννα Ανδρέου, επικαλέστηκε μάρτυρες που ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν Έλληνα, παντρεμένο με ορθόδοξη Σύρια. Το ζευγάρι βρισκόταν στην περιοχή όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος.

Ο γαμπρός τού αγνοούμενου είπε ότι ο Έλληνας είναι από τις πρώτες ώρες κάτω από τα χαλάσματα. Μάλιστα, τις πρώτες ημέρες άκουγαν τις φωνές του αγνοούμενου και της συζύγου του, τώρα όμως δεν ακούν τίποτε. Ο ίδιος είπε ότι έχουν ενημερώσει το ελληνικό προξενείο και απευθύνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές δυνάμεις της ΕΜΑΚ που βρίσκονται στη χώρα να έλθουν για επιχείρηση διάσωσης.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με αρμόδιες πηγές και ανέφεραν ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία τέτοια πληροφορία, για Έλληνα αγνοούμενο, ούτε στο κλιμάκιο της ελληνικής αποστολής, ούτε στην πρεσβεία της Άγκυρας ή σε προξενείο μας στην Τουρκία. Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για αραβορθόδοξο πολίτη και να έχει προκύψει σύγχυση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments