Διεθνή

Κίεβο: Η Ρωσία συγκεντρώνει 2.000 τανκς και 300.000 στρατιώτες για νέα επίθεση

Κίεβο: Η Ρωσία συγκεντρώνει 2.000 τανκς και 300.000 στρατιώτες για νέα επίθεση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Δύναμη σχεδόν 2.000 τανκς και 300.000 στρατιωτών έχει ετοιμάσει η Ρωσία για μια νέα μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία με στόχο την ολοκληρωτική κατάληψη του Ντονμπάς

Δύναμη σχεδόν 2.000 τανκς και 300.000 στρατιωτών έχει ετοιμάσει η Ρωσία για μια νέα μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία με στόχο την ολοκληρωτική κατάληψη του Ντονμπάς τις επόμενες εβδομάδες, προειδοποιεί αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του Κιέβου, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες Telegraph και Independent.

Την επίθεση των δυνάμεων της Ρωσίας αναμένεται να ενισχύσουν και χιλιάδες τεθωρακισμένα, συστοιχίες πυροβολικού καθώς και εκατοντάδες μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν εδώ και εβδομάδες για μια επικείμενη επίθεση της Ρωσίας με στόχο την ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά από σερί αποτυχιών στα μέτωπα. Η νέα επίθεση αναμένεται να συμπέσει με την πρώτη επέτειο της εισβολής που είχε διατάξει στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κι ενώ εντείνονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία, στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η επί μακρόν αναμενόμενη επίθεση της Ρωσίας έχει ήδη ξεκινήσει και θα κλιμακωθεί καθώς πλησιάζει η επέτειος της εισβολής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κιέβου η Ρωσία έχει ετοιμάσει 1.800 άρματα μάχης, 3.950 τεθωρακισμένα, 2.700 συστοιχίες πυροβολικού, 810 εκτοξευτές πυραύλων, που κατασκευάστηκαν επί ΕΣΣΔ, 400 μαχητικά αεροσκάφη και 300 ελικόπτερα για τη νέα επίθεση. «Θα είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του πρώτου κύματος. [Οι Ρώσοι] δεν δίνουν σημασία στα θύματα και τις απώλειες στα μέτωπα», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο διοικητής των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, αναμένεται να επικεντρώσει τις προσπάθειες για την ολοκληρωτική κατάληψη των εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στο Ντονμπάς.

Το Κίεβο έχει απευθύνει εκκλήσεις στους δυτικούς συμμάχους του να επισπεύσουν τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων ενόψει των νέων επιθέσεων της Ρωσίας. Μέχρι τώρα οι δυνάμεις της Μοσχας έχουν καταφέρει με πολύ βαριές απώλειες να αλώσουν εδάφη γύρω από το Μπαχμούτ στο Ντονέτσκ και την Κρεμίνα στο Λουχάνσκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments