Διεθνή

Qatargate: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Αντρέα Κοτσολίνο

Qatargate: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Αντρέα Κοτσολίνο

Πηγή Φωτογραφίας: press-gr.com

Το Εφετείο της Νάπολης έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο και αποφάσισε τη μεταφορά του από τις φυλακές της Νάπολης στο διαμέρισμά του

Το Εφετείο της Νάπολης έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο και αποφάσισε τη μεταφορά του από τις φυλακές της Νάπολης στο διαμέρισμά του, το οποίο βρίσκεται στη μεγαλούπολη του ιταλικού νότου, σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού.

Παράλληλα, η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο Κοτσολίνο θα μπορεί να μεταβαίνει σε ιδιωτική κλινική για θεραπευτική αγωγή, με ανώτατη χρονική διάρκεια δύο ώρες την ημέρα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Κοτσολίνο ζήτησαν απο την ιταλική δικαιοσύνη να μην εκδοθεί στο Βέλγιο

Κατά την σημερινή διαδικασία επικύρωσης της σύλληψης του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, οι συνήγοροι υπεράσπισής του ζήτησαν απο την ιταλικη δικαιοσύνη να μην δοθεί ” πράσινο φως”, στην έκδοση του πελάτη τους στο Βέλγιο και να αποφυλακιστεί.

Οι δικηγόροι του Κοτσολίνο υποστήριξαν ότι δεν υφίσταται κίνδυνος απομάκρυνσης του πολιτικού από την Ιταλία, ότι δεν υπάρχουν σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τόνισαν, παράλληλα, ότι ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει κάτ’ επανάληψη, να καταθέσει ενώπιον των Βέλγων εισαγγελέων, χωρίς να λάβει κάποια απάντηση.

«Είμαι ήσυχος, έχω εμπιστοσύνη στο έργο της δικαιοσύνης», είπε στους δικηγόρους του ο Αντρέα Κοτσολίνο, από τις φυλακές Ποτζιορεάλε της Νάπολης, όπου μεταφέρθηκε χθες βράδυ. Ο Ιταλός κεντροαριστερός ευρωβουλευτής συνελήφθη, χθες, μετά από έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης απο τους Βέλγους εισαγγελεις, με κατηγορίες διαφθοράς, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στα πλαίσια της υπόθεσης Καταργκέιτ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments