Nέα της αγοράς

Ρωσία: Μέλλουσες μαμάδες σπεύδουν στην Αργεντινή – Τι ζητούν

Ρωσία: Μέλλουσες μαμάδες σπεύδουν στην Αργεντινή – Τι ζητούν

Πηγή Φωτογραφίας: unsplash

«Οι αριθμοί είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακοί»

Περισσότερες από 30 μέλλουσες μητέρες έφτασαν στο Μπουένος Άιρες το βράδυ της Πέμπτης, με μία και μόνο διεθνή πτήση, την τελευταία που μετέφερε τις χιλιάδες εγκυμονούσες γυναίκες που διέφυγαν από τη Ρωσία και τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αναζητώντας ισχυρότερα διαβατήρια στην Αργεντινή, 33 ρωσίδες που φαίνεται να βρίσκονταν στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους έφτασαν με την ίδια πτήση στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες την Πέμπτη.

Η Αργεντινή βιώνει μεγάλες ροές ρώσων μεταναστών από τον Αύγουστο, καθώς οι πολίτες φεύγουν από τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις που έχουν στριμώξει τη ρωσική οικονομία.

«Οι αριθμοί είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακοί», ανέφερε η Florencia Carignano, Διευθύντρια Μετανάστευσης της Αργεντινής. «Από τους 10.500 Ρώσους που εισήλθαν στην Αργεντινή τον τελευταίο χρόνο, περισσότεροι από τους μισούς ήταν έγκυες γυναίκες που εισήλθαν τους τελευταίους τρεις μήνες».

Στόχος το διαβατήριο

Η χώρα δεν απαιτεί βίζα για τους Ρώσους τουρίστες, δίνοντας κίνητρα στις μέλλουσες μητέρες να εισέλθουν αναζητώντας υγειονομική περίθαλψη και υπηκοότητα για τα παιδιά τους. Ένα αργεντίνικο διαβατήριο δίνει στον κάτοχό του πρόσβαση σε 170 χώρες, σύμφωνα με το Henley Passport Index.

Η Αργεντινή χορηγεί αυτόματα την ιθαγένεια σε παιδιά που γεννιούνται στη χώρα και είναι μια από τις πιο εύκολες χώρες στον κόσμο για να πολιτογραφηθεί κανείς. Οι περισσότεροι ξένοι υπήκοοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υπηκοότητα μετά από μόλις δύο χρόνια διαμονής.

Ενώ στην πλειονότητα των γυναικών επετράπη η είσοδος ως τουρίστες, έξι γυναίκες που ταξίδευαν μόνες τους κατηγορήθηκαν για «ψευδή τουρισμό» επειδή δεν είχαν σωστά έγγραφα ή δεν είχαν πτήσεις επιστροφής, σημείωσεη Carignano.

Αυτές οι γυναίκες έχουν παραμείνει στο διεθνές αεροδρόμιο Ezeiza της Αργεντινής και βρίσκονται υπό τη φροντίδα της αεροπορικής εταιρείας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε όσους έρχονται να εγκατασταθούν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην Αργεντινή», επεσήμανε η ίδια. «Το πρόβλημα που βλέπουμε με μερικούς ανθρώπους είναι ότι έρχονται εδώ, έχουν τα παιδιά τους, τα οποία παίρνουν δικαιώματα ως Αργεντινοί και μετά φεύγουν για να μην επιστρέψουν ποτέ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments