Ελλάδα

Συνταξιούχοι: Τα σενάρια για την προσωπική διαφορά – Πόσα χρήματα θα πάρουν αυτοί που δεν είδαν αύξηση

Συνταξιούχοι: Τα σενάρια για την προσωπική διαφορά – Πόσα χρήματα θα πάρουν αυτοί που δεν είδαν αύξηση

Πηγή Φωτογραφίας: which.co.uk

Θετικές εξαγγελίες για στήριξη στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις λόγω της προσωπικής διαφοράς.

To μπόνους (πιθανότατα έως 300 ευρώ) , το οποίο αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα ο πρωθυπουργός, θα καταβληθεί έως το τέλος Μαρτίου και θα είναι οριζόντιο για ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων η κλιμακωτό ανάλογα με το ύψος της σύνταξης για κάποιες άλλες.

Οι αποδέκτες του λεγόμενου μπόνους προσωπικής διαφοράς θα είναι περίπου 800.000-850.000 συνταξιούχοι με εισόδημα από συντάξεις (ενδεχομένως και άλλες πηγές) ακόμη και πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων που δεν έλαβαν κάτι από τις αυξήσεις του 2023, οι οποίοι στο σύνολο τους είναι 910.000.

Ειδικότερα, το έκτακτο μπόνους θα είναι οριζόντιο για 140.000-150.000 συνταξιούχους με συντάξεις 800-1000 ευρώ οι οποίοι:

– Δεν έλαβαν καμία αύξηση καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά

-Δεν έλαβαν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα καθώς δεν ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων αφού οι συντάξεις τους κυμαίνονται από 800 – 1.000 ευρώ.

– Δεν ωφελήθηκαν από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, διότι έχουν μικρότερες συντάξεις από 1.000 ευρώ / μήνα και δεν είχαν ούτως ή άλλως κράτηση εισφοράς αλληλεγγύης.

Το μόνο τους όφελος ήταν η λογιστική μείωση της προσωπικής διαφοράς με στόχο να ανοίξει ο δρόμος των αυξήσεων και γι αυτούς στο μέλλον.

Αν ο δημοσιονομικός χώρος το επιτρέψει (μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο) η βάση των δικαιούχων θα διευρυνθεί. Ωστόσο σ΄αυτήν την περίπτωση , το μπόνους θα δοθεί κλιμακωτά ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments