Διεθνή

Κατ’ ιδίαν συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τατάρ για το Κυπριακό

Κατ’ ιδίαν συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τατάρ για το Κυπριακό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ert.gr

Κατ’ ιδίαν συνάντηση πρόκειται να έχουν σε μία εβδομάδα ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση πρόκειται να έχουν σε μία εβδομάδα ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Η συνάντηση πρόκειται να γίνει στις 23 Φεβρουαρίου και ως χώρος της συνάντησης ορίστηκε η οικία του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν τρόπους άρσης του αδιεξόδου, που παρατηρείται στο Κυπριακό ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε στον Κόλιν Στιούαρτ ότι είναι έτοιμος για αυτή τη συνάντηση και πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Οι δύο άντρες, συμφώνησαν να συναντηθούν κατ΄ ιδίαν για να συζητήσουν τρόπους άρσης του αδιεξόδου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Σημειώνουμε ότι ο Ν. Χριστοδουλίδης είχε προηγουμένως μεριμνήσει να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής της ευρωπαικής διπλωματίας και άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι, με την εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, είχε αποστείλει συγχαρητήρια επιστολή προς τον εκλεγμένο πρόεδρο, υπογραμμίζοντας  την διπλωματική εμπειρία και τις πολιτικές ικανότητες του προέδρου. «Είμαι βέβαιος ότι η πολυετής εμπειρία σας ως Υπουργού Εξωτερικών και ως διπλωμάτη, θα αποτελέσουν πολύτιμο πλεονέκτημα για την περαιτέρω ενίσχυση της διεθνούς θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και γενικότερα στο διεθνές γίγνεσθαι. Θα συμβάλει δε στις νέες προσπάθειες που θα καταβάλλετε για την επίλυση του μεγάλου διεθνούς ζητήματος εισβολής και κατοχής που είναι το Κυπριακό». Ο Έλληνας ΥΠΕΞ διαβεβαίωνε για την αρωγή και την υποστήριξη της ελλαδικής πλευράς, σημειώνοντας: «Να είστε απολύτως βέβαιος ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία εθνική προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Θεμέλιος λίθος της πολιτικής μας εν προκειμένω είναι η διαρκής συνεργασία και ο πλήρης συντονισμός μας με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε όλα τα επίπεδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments