Διεθνή

Μπάιντεν: Άγνωστης ταυτότητας τα εναέρια μέσα που καταρρίφθηκαν

Μπάιντεν: Άγνωστης ταυτότητας τα εναέρια μέσα που καταρρίφθηκαν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου- Harvard Gazette - Harvard University

Ο Μπάιντεν σε ομιλία του είπε ότι η εκτίμηση της κοινότητας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είναι ότι τα αντικείμενα πιθανόν να συνδέονταν με ιδιωτικές εταιρείες ή ερευνητικά ιδρύματα.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι τρία άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα που καταρρίφθηκαν από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη δεν φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν για κατασκοπεία των Ηνωμένων Πολιτειών και πιθανόν να συνδέονται με καλοπροαίρετους σκοπούς.

Ο Μπάιντεν σε ομιλία του είπε ότι η εκτίμηση της κοινότητας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είναι ότι τα αντικείμενα πιθανόν να συνδέονταν με ιδιωτικές εταιρείες ή ερευνητικά ιδρύματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έσπασε τη σιωπή του σχετικά με το θέμα αφού οι βουλευτές ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τα περιστατικά, τα οποία έχουν μπερδέψει πολλούς Αμερικανούς.

Είπε ότι η κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εξακολουθεί να προσπαθεί να μάθει περισσότερα για τα τρία αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα: ένα που καταρρίφθηκε πάνω από την Αλάσκα, ένα πάνω από τον Καναδά και ένα τρίτο που έπεσε στη λίμνη Χιούρον.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι ακριβώς ήταν αυτά τα τρία αντικείμενα, αλλά τίποτα δεν υποδηλώνει αυτή τη στιγμή ότι σχετίζονται με το κινεζικό πρόγραμμα κατασκοπευτικών αερόστατων ή ότι ήταν οχήματα παρακολούθησης από άλλη οποιαδήποτε άλλη χώρα», είπε.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι τα αντικείμενα μπορεί να εντοπίστηκαν λόγω ενισχυμένου ραντάρ ως απάντηση στο κινεζικό αερόστατο και ότι ο ίδιος και η ομάδα του εργάζονται πάνω σε νέες παραμέτρους σχετικά με το πότε πρέπει να εκτοξεύονται πύραυλοι εναντίον τέτοιων αεροσκαφών.

«Δεν επιδιώκουμε έναν νέο ψυχρό πόλεμο με την Κίνα»

Πρόσθεσε ότι αναμένει να μιλήσει με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σχετικά με αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι ήταν ένα κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο το οποίο ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε στις αρχές του μήνα αφού διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν επιδιώκουμε έναν νέο ψυχρό πόλεμο», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν, στην πιο εκτενή τοποθέτηση του σχετικά με το κινεζικό αερόστατο και τρία άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα που καταρρίφθηκαν από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, δεν είπε πότε θα μιλήσει με τον Σι, αλλά δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να εμπλέκονται διπλωματικά με την Κίνα για το θέμα.

«Αναμένω να μιλήσω με τον Πρόεδρο Σι, ελπίζω ότι θα φτάσουμε στην άκρη του νήματος, αλλά δεν ζητώ συγγνώμη για την κατάρριψη του αερόστατου», διευκρίνισε.

Η Κίνα λέει ότι το αερόστατο των 60 μέτρωνπροοριζόταν για την παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών, αλλά η Ουάσινγκτον λέει ότι ήταν σαφώς ένα αερόστατο επιτήρησης με ένα τεράστιο υπόστρωμα που περιείχε ηλεκτρονικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments