Ελλάδα

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος: θρήνος για την απώλεια του Μωυσή Ελισάφ

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος: θρήνος για την απώλεια του Μωυσή Ελισάφ

Πηγή Φωτογραφίας: Παρατηρητής της Θράκης

Τεράστια απώλεια για την πόλη των Ιωαννίνων, την οποία υπηρέτησε ως γιατρός, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, αλλά και ως δήμαρχος από το 2019, αποτελεί ο θάνατος του Μωυσή Ελασάφ, σε ηλικία 69 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Τη βαθιά του οδύνη για την τραγική απώλεια του Μωυσή Ελισάφ, εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), σε ψήφισμα που εξέδωσε μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου του β’ αντιπροέδρου του, προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και δημάρχου Ιωαννιτών.

«Ο Μωυσής Ελισάφ ήταν ένας διανοούμενος με πλούτο γνώσης, που ξεπερνά τα όρια της ιατρικής επιστήμης, με ιδιαίτερη ευαισθησία στη βιβλιογραφία που αφορούσε στο Ολοκαύτωμα. Ένας άνθρωπος που υπερασπιζόταν με πάθος τις αρχές της Δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», τονίζεται -μεταξύ άλλων- στο ψήφισμα του ΚΙΣΕ.

Στην πολυσχιδή προσωπικότητα του εκλιπόντα, τη δράση και την πολυετή προσφορά του στην πόλη του, την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το ΚΙΣΕ και τον Ελληνικό Εβραϊσμό που με αφοσίωση και αυταπάρνηση υπηρέτησε, αναφέρθηκε στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του ΚΙΣΕ ο πρόεδρός του, επισημαίνοντας πως ο Μωυσής Ελισάφ «υπηρέτησε την Ιατρική επιστήμη συγγράφοντας εκατοντάδες επιστημονικά συγγράμματα και διδάσκοντας χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρέχοντας ανιδιοτελώς την ιατρική του υποστήριξη σε κάθε άνθρωπο που την είχε ανάγκη».

«Οι δημότες της πόλης των Ιωαννίνων, τον τίμησαν με τη ψήφο τους εκλέγοντάς τον ως Δήμαρχο. Ο Μωυσής Ελισάφ ήταν ο πρώτος Έλληνας Εβραίος που εκλέχθηκε ως Δήμαρχος», υπενθυμίζεται στο ψήφισμα του ΚΙΣΕ, το οποίο θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του, ενώ αποφασίστηκε να διατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό υπέρ αγαθοεργών σκοπών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments