Διεθνή

Διάσκεψη Μονάχου: Η G7 καταδικάζει την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Διάσκεψη Μονάχου: Η G7 καταδικάζει την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) καταδίκασαν σήμερα Σάββατο "με τους εντονότερους όρους" την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) καταδίκασαν σήμερα Σάββατο “με τους εντονότερους όρους” την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα στη θάλασσα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας, λέγοντας ότι απαιτεί μια ενωμένη απάντηση από τη διεθνή κοινότητα.

“Αυτή η ενέργεια συνιστά κατάφορη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και απειλεί την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια”, ανέφεραν στη δήλωσή τους οι υπουργοί Εξωτερικών μετά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

“Η απερίσκεπτη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας απαιτεί μια ενωμένη απάντηση από τη διεθνή κοινότητα, περιλαμβανομένων επιπρόσθετων σημαντικών μέτρων που θα ληφθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ”, τονίζουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 στη δήλωσή τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν έντονα νωρίτερα την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, και διεμήνυσαν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή.

Δήλωση της Άντριεν Γουάτσον, εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ανέφερε πως ο πύραυλος, που εκτοξεύθηκε προς τη θάλασσα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας, δεν αποτέλεσε άμεση απειλή όμως αύξησε τις εντάσεις στην περιοχή.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία του αμερικανικού εδάφους και των συμμάχων τους Δημοκρατία της Κορέας και Ιαπωνία”, ανέφερε.

Σήμερα ο πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουνάν κοντά στην Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας. Στη Σουνάν βρίσκεται το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ, όπου η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες από τις πρόσφατές δοκιμές ICBM.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments