Διεθνή

Πάνω από 47.000, πλέον, οι νεκροί από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία

Πάνω από 47.000, πλέον, οι νεκροί από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία
Πάνω από 47.000 είναι, πλέον, τα θύματα σε Τουρκία και Συρία από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, απολογισμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Πάνω από 47.000 είναι, πλέον, τα θύματα σε Τουρκία και Συρία από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, απολογισμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.Στην Τουρκία, με βάση τον νεότερο απολογισμό, έχουν χάσει τη ζωή τους 41.020 άτομα, ενώ πάνω από 6.000 είναι οι νεκροί στη Συρία. Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι, όπως χιλιάδες είναι και τα σπίτια που έχουν καταστραφεί. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε, ενδεικτικά, πως 105.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές και θα κατεδαφιστούν.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι έρευνες για ανεύρεση επιζώντων οδεύουν προς το τέλος τους, καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν μόνο σε δύο περιοχές της Τουρκίας, τις επαρχίες του Καχραμανμαράς και του Χατάι.

Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία

Σήμερα, Κυριακή, πάνω από τις κατεστραμμένες από το σεισμό περιοχές της Τουρκίας πέταξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, μία ημέρα πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έλαβε μέρος σε εναέρια παρατήρηση, στο σεισμόπληκτο Χατάι, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Τουρκία, δύο βδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να επισεκφθεί την Ελλάδα την Τρίτη, ενώ συνάντηση θα πραγματοποιήσει, νωρίτερα, και με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μπλίνκεν επισκέφθηκε την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ κοντά στα Άδανα για να επιβλέψει την αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια στην γείτονα, για την αντιμετώπιση των καταστροφικών επιπτώσεων του σεισμού που έπληξε τη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments