Πολιτική

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

Πηγή Φωτογραφίας: tilegrafimanews.gr/eurokinissi

Την ενοχή του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο.

Την ενοχή του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο. Παράλληλα, το δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού.

Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι ομόφωνη. Και οι δύο, Nίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση καταδικάστηκαν για τις παρασκηνιακές ενέργειες που τους αποδίδονται κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016, προκειμένου ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας να αποκτήσει κανάλι επιρροής ΣΥΡΙΖΑ.

Ένοχοι Παππάς και Καλογρίτσας, πότε θα ανακοινωθεί η ποινή

Η ποινή θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Τα αδικήματα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και η ποινή που προβλέπεται είναι από 10 ημέρες έως 2 χρόνια, ενώ σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν προβλέπονται περιοριστικοί όροι ή φυλάκιση.

Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου. Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

Τι ποινή προτείνει ο εισαγγελέας

Ποινή ενός έτους πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας για το Νίκο Παππά. Για τον Χρήστο Καλογρίτσα ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή έξι μηνών.

Το Ειδικό Δικαστήριο έχει αποσυρθεί για να αποφασίσει.

Ο Νίκος Παππάς, διά των συνηγόρων του, μετά την ομόφωνη καταδίκη του δήλωσε πως δεν ζητεί να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments