Ελλάδα

Δυστύχημα στα Τέμπη: Σε εξέλιξη η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας [vid]

Δυστύχημα στα Τέμπη: Σε εξέλιξη η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του σταθμάρχη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του σταθμάρχη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Παρά το γεγονός πως ο 59χρονος  βρίσκεται στο γραφείο της ανακρίτριας από τις 9 το πρωί σήμερα η απολογία του άργησε να ξεκινήσει λόγω τεχνικού προβλήματος. Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια. Επίσης, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι τελικά οι τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί.

Προσερχόμενος το πρωί ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Παντζαρτζίδης δήλωσε: «Δεν μπορώ να πάρω άλλη αναβολή, θέλω να τελειώνει αυτό το θέμα για να σταματήσουν και οι παραφιλολογίες». Παράλληλα, σύμφωνα με τους συνήγορους του ο 59χρονος δηλώνει συντετριμμένος από την πρώτη στιγμή και αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης στον βαθμό που του αναλογεί. Φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι «έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων» όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται να αποδοθούν ευθύνες για παραλείψεις ή λάθη σε όποιον ακόμη αναλογούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε το Σάββατο στον ανακριτή, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία για σήμερα, αφού όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισής του προέκυψαν νέα δεδομένα που έπρεπε να μελετηθούν.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments