Global News

Le Monde: Η επικίνδυνη μόδα του «Chemsex»

Le Monde: Η επικίνδυνη μόδα του «Chemsex»

Πηγή Φωτογραφίας: Medscape

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, μεταξύ 3% και 5% του πληθυσμού καταναλώνει ένα «ψυχαγωγικό» ψυχοφάρμακο πριν από το σεξ και αυτό έχει ως συνεπαγόμενο αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία είναι όμως τεχνητή.

Η χρήση ναρκωτικών για την αύξηση της λίμπιντο κατά τη σεξουαλική επαφή είναι σε άνοδο. Οι γιατροί προειδοποιούν για τους κινδύνους αυτών των νέων συνθετικών προϊόντων που είναι εξαιρετικά εθιστικά, με σημαντικές νευρολογικές και ψυχιατρικές επιπτώσεις. Το φαινόμενο του «chemsex» (προφέρεται «κεμσέξ») είναι πραγματικά επικίνδυνο και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 2010. Εντάθηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και των διαφόρων εγκλεισμών. Σύσπαση χημικής ουσίας και σεξ , αυτή η πρακτική συνίσταται στην κατανάλωση ψυχοδραστικών ουσιών και σεξουαλικής επαφής. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, μεταξύ 3% και 5% του πληθυσμού καταναλώνει ένα «ψυχαγωγικό» ψυχοφάρμακο πριν από το σεξ και αυτό έχει ως συνεπαγόμενο αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία είναι όμως τεχνητή.

Έτσι, ψυχαγωγικά ψυχοφάρμακα, επαφές και συχνή χρήση αλκοόλ αυξάνουν τις νοητικές ετοιμότητες και τονώνουν την ψυχική ευφορία. Στο τέλος όμως της διαδρομής καραδοκούν εγκεφαλικά επεισόδια, παραλύσεις, εμφράγματα, ακόμη και το «μοιραίο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments