Διεθνή

Η Ακσενέρ επιστρέφει στο «τραπέζι των έξι»;

Η Ακσενέρ επιστρέφει στο «τραπέζι των έξι»;

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η πληροφόρηση προέρχεται από το τηλεοπτικό κανάλι Ηalk Tv και την εφημερίδα Cumhuriyet και κάνει λόγο για επιστροφή της Μεράλ Ακσενέρ

Η πληροφόρηση προέρχεται από το τηλεοπτικό κανάλι Ηalk Tv και την εφημερίδα Cumhuriyet και κάνει λόγο για επιστροφή της Μεράλ Ακσενέρ στο τραπέζι των «έξι», παρά την απόσχισή της από το κοινό αντιπολιτευτικό τραπέζι των έξι αντιπολιτευτικών κομμάτων, την περασμένη εβδομάδα.

Ιδιαίτερα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η πρόεδρος του Καλού Κόμματος (IYI) διαμήνυσε, εν όψει της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης των «έξι», τη θέλησή της να παρευρεθεί στην κρίσιμη συνάντηση.

Πιο πριν, η Ακσενέρ συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Καλού Κόμματος με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και με τον δήμαρχο Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς.

Υπενθυμίζεται ότι η έμπειρη πολιτικός είχε προτείνει την «αυτοδιοικητική λύση» στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές αντί της υποψηφιότητας του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Πλέον, η Ακσενέρ τροποποιεί την τακτική της και προτείνει τους δύο άνδρες για τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης, αν η αντιπολίτευση κατακτήσει την πλειοψηφία στις προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου δηλώνει ότι η πρόταση είναι κολακευτική και τιμητική αλλά υπενθυμίζει την κομματική ταυτότητά του, αφού, ως γνωστόν, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δηλώνει πως «γνωρίζουμε τη σημασία της στρατηγικής των έξι τραπεζιών για το μέλλον του έθνους μας, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που βρίσκεται η Τουρκία μας πέρα από τον σεισμό» και δίνει τον λόγο στον πρόεδρο του μεγαλύτερου κόμματος της Εθνικής Συμμαχίας, Κιλιτσντάρογλου, έτσι ώστε αυτός να αποφασίσει για την πολιτική που πρέπει να τηρήσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) απέναντι στην Μ. Ακσενέρ.

Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Εθνικής Συμμαχίας. Σύμφωνα με το Halk TV, στη συνάντηση αναμένεται να παρευρεθεί και η Ακσενέρ, ενώ, αναφέρεται, επίσης ότι έγινε αποδεκτή η προεδρική υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments