Διεθνή

ΗΠΑ: Επιχειρησιακή και όχι συμβολική μια πτώση της Μπαχμούτ

ΗΠΑ: Επιχειρησιακή και όχι συμβολική μια πτώση της Μπαχμούτ

Πηγή Φωτογραφίας: AFP

Περισσότερο συμβολική παρά επιχειρησιακή σημασία θα είχε μια ενδεχόμενη πτώση της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα σήμαινε απαραίτητα ότι η Μόσχα έχει ανακτήσει το μομέντουμ

Περισσότερο συμβολική παρά επιχειρησιακή σημασία θα είχε μια ενδεχόμενη πτώση της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα σήμαινε απαραίτητα ότι η Μόσχα έχει ανακτήσει το μομέντουμ στην πολυετή πολεμική της προσπάθεια.

«Νομίζω ότι έχει περισσότερο συμβολική παρά στρατηγική και επιχειρησιακή αξία», δήλωσε ο Όστιν στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην Ιορδανία, προσθέτοντας ότι δεν θα προέβλεπε εάν ή πότε η Μπαχμούτ θα καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Η πτώση του Μπαχμούτ δεν θα σημαίνει απαραίτητα ότι οι Ρώσοι έχουν αλλάξει την πορεία αυτής της μάχης», πρόσθεσε ο Όστιν.

Την ίδια ώρα ο ιδρυτής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν διεμήνυσε ότι, εάν δεν αποσταλούν πυρομαχικά στις ρωσικές δυνάμεις, ολόκληρο το μέτωπο θα καταρρεύσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments