Διεθνή

«Ο Πούτιν θα ηττηθεί ολοκληρωτικά άμεσα»

«Ο Πούτιν θα ηττηθεί ολοκληρωτικά άμεσα»

Πηγή Φωτογραφίας: huffingtonpost.co.uk - Αρχείου

«Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε. Ο Πούτιν πρέπει να αποτύχει και η αποτυχία του πρέπει να γίνει εμφανής».

Την πεποίθησή του ότι η Ρωσία του Πούτιν θα ηττηθεί ολοκληρωτικά και μάλιστα στο άμεσο μέλλον, εκφράζει ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας Τζέιμς Χίπι, στη συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Τα Νέα». Το κυβερνητικό στέλεχος του Ρίσι Σούνακ και των Βρετανών Συντηρητικών εξηγεί τι εννοεί με τον όρο «ολοκληρωτική ήττα». Επίσης, ο Τ. Χίπι τονίζει ότι ο Πούτιν θα παίζει το χαρτί του πυρηνικού εκβιασμού κάθε φορά που η πολεμική αναμέτρηση θα παίρνει άσχημη τροπή για την Μόσχα και ότι δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη η αποχώρηση της Ρωσίας από την συνθήκη για τα πυρηνικά New Start.

Ολοκληρωτική ήττα;

Η Ρωσία θα ηττηθεί «ολοκληρωτικά» άμεσα. Ο στόχος αυτός «δεν είναι απολύτως ρεαλιστικός» για τη φετινή χρονιά, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το σενάριο που είναι απολύτως ρεαλιστικό είναι η οργάνωση μιας επιτυχημένης αντεπίθεσης της Ουκρανίας μέσα στην άνοιξη ή το προσεχές καλοκαίρι. Αυτό μπορεί να γίνει πράξη χάρη στην υποστήριξη που λαμβάνει η Ουκρανία από άλλες χώρες». Ο Χίπι, ο οποίος υπηρέτησε ως αξιωματικός στον βρετανικό Στρατό Ξηράς, από τον οποίο αποστρατεύτηκε το 2012 με τον βαθμό του ταγματάρχη, δεν θέλησε να γίνει συγκεκριμένος όταν ρωτήθηκε τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «ολοκληρωτική ήττα» της Ρωσίας. «Θα πρόκειται», είπε «για έναν συνδυασμό ανακατάληψης σημαντικών εδαφικών εκτάσεων από την Ουκρανία και αδυναμίας ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων». Βασικά, όμως, ένα «επιτυχές αποτέλεσμα» θα προκύψει «μόνο αν το κρίνει ως τέτοιο o πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι» ξεκαθάρισε. «Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε. Ο Πούτιν πρέπει να αποτύχει και η αποτυχία του πρέπει να γίνει εμφανής».

Πυρηνική απειλή και αποχώρηση από την συμφωνία New Start

Όταν ο Β. Πούτιν θα τα βρίσκει «σκούρα», θα χρησιμοποιεί το χαρτί της πυρηνικής απειλής. Λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το Λονδίνο, το οποίο πρωταγωνιστεί στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, δηλώνει θορυβημένο από τις αλλεπάλληλες απειλές του Πούτιν για χρήση πυρηνικών και την αποχώρηση της Μόσχας από τη ρωσοαμερικανική συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών οπλοστασίων. «Υποδεχόμαστε με μεγάλη ανησυχία κάθε ανακοίνωση όπως αυτή. Η New START, όπως και όλες οι προγενέστερες σχετικές συνθήκες, είναι θεμελιώδους σημασίας για τους μηχανισμούς ασφάλειας που έχουν αναπτυχθεί μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Ακόμη και στις τελευταίες δεκαετίες του Ψυχρού Πολέμου η αναγνώριση της ανάγκης για κάποιον βαθμό ελέγχου (σ.σ. των πυρηνικών όπλων) ήταν σαφής και από τις δύο πλευρές» τόνισε το μέλος της κυβέρνησης του Ρίσι Σούνακ. «Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι η απόφαση αυτή προκαλεί ανησυχία, αλλά μόνο με την έννοια της περιφρόνησης αυτών των σύγχρονων μηχανισμών ασφάλειας από τη Ρωσία» πρόσθεσε ο Χίπι επιχειρώντας να διασκεδάσει τους φόβους για πυρηνικό πόλεμο στο ορατό μέλλον.

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον Πούτιν να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις κάθε φορά που τα πράγματα δεν πάνε καλά για αυτόν. Και τα πράγματα τώρα δεν του πάνε καθόλου καλά» ανέφερε ο 42χρονος υφυπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είναι ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του. «Οι απόπειρες επιθέσεων από τη Ρωσία αναχαιτίζονται, για την ακρίβεια αποτυγχάνουν. Παράλληλα, αυξάνεται διαρκώς η δυναμική γύρω από την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς όλο και περισσότερες χώρες αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να οδηγήσουμε τους Ουκρανούς σε θέση ισχύος εντός του τρέχοντος έτους» υπογράμμισε ο Χίπι. «Για άλλη μια φορά, ο Πούτιν απαντά σε όλα αυτά καταφεύγοντας σε ρητορική που σχετίζεται με τα πυρηνικά. Πρέπει, λοιπόν, να έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα και να περιμένουμε μια ακόμη δήθεν «τυχαία» αναφορά του στα πυρηνικά όταν το μομέντουμ διαμορφωθεί ξεκάθαρα υπέρ της Ουκρανίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments