Διεθνή

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την Libe

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την Libe

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Αυξάνουν οι αντιδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναφορικά με την παρουσία και την δράση της Libe.

Αυξάνουν οι αντιδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναφορικά με την παρουσία και την δράση της Libe. Διεθνή μέσα και Έλληνες πολιτικοί εκφράζουν την εύλογη απορία και ανησυχία τους για τις στομφώδεις μεθόδους της Επιτροπής.

Οι πρώτοι έντονοι σκεπτικισμοί διατυπώθηκαν χθες από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την μεγαλύτερη κομματική οικογένεια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η παράταξη που συγκεντρώνει τα κόμματα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς βρήκαν απρεπή την επίσκεψη στη χώρα μας της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, όπως είναι στα ελληνικά η πλήρης ονομασία της Libe, στο φόντο της εθνικής τραγωδίας της σύγκρουσης δύο τρένων στα Τέμπη και της απώλειας 57 συνανθρώπων μας.

«Είναι ανάρμοστο και χωρίς ευαισθησία» το ταξίδι της Libe στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΟ Mάνφρεντ Βέμπερ και τον συντονιστή της LIBE Γερούν Λέναρς.

Η Ελλάδα βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα. Η χώρα είναι σε σοκ. Ο ελληνικός λαός θρηνεί μια μεγάλη απώλεια. Δεν είναι αυτές οι συνθήκες για να οργανωθεί μια αποστολή του ΕΚ που θα μπορούσε εύκολα να αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία», αναφέρεται από τους επικεφαλής του ΕΛΚ.

Και σήμερα, ωστόσο, πρώτη ημέρα της Libe στην Ελλάδα, τα παράπονα και οι αντιδράσεις εξακολούθησαν. Τα μέλη της Επιτροπής θέλησαν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και μέλη της κυβέρνηση αλλά η απάντηση ήταν αρνητική, όπως άλλωστε από την πρώτη στιγμή είχε διαμηνυθεί.

Τα τέσσερα μέλη της Libe, βουλευτές της σοσιαλιστικής και οικολογικής αριστεράς, αρκέστησαν σε συναντήσεις με εκπροσώπους και ηγεσίες ανεξάρτητων αρχών. Δεν είχαν μάλιστα κρύψει τη μονοσήμαντη προτίμησή τους σε εκπροσώπους ανεξάρτητων αρχών, όπως είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αν και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με δημοσιογράφους, ΜΚΟ και την κοινωνία των πολιτών (συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου της οικογένειας του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ), καθώς και με την ηγεσία του Frontex, και του Οργανισμού της ΕΕ για το Άσυλο.

Αυτή «η άρον άρον επίσκεψη», όπως εύστοχα χαρακτηρίζεται από τον Γ. Κορωναίο στο σημερινό Μανιφέστο η τριήμερη επίσκεψη της Επιτροπής έως και τις 8 Μαρτίου, εγείρει και άλλες αντιδράσεις, με τον υπουργό Επικρατείας να παρεμβαίνει σε σχετική θεματική που αναπτύσσεται στο Politico.

O υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι οι τέσσερις βουλευτές, που συναποτελούν την Επιτροπή, δεν θα πρέπει να προσδοκούν σε συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης λόγω της κρισιμότητας και του πένθους της εθνικής μας συνθήκης μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Έτσι λοιπόν, επισημαίνει ο κ. Γεραπετρίτης, «την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τα θύματα του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειές του και ταυτόχρονα βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την άνοιξη, εκπλήσσει το γεγονός ότι η επιτροπή LIBE επέλεξε να επισκεφθεί την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή». Και εκπλήσσει δυσάρεστα, γιατί θα περίμενε κάποιος να μην υπάρχει αυτή η εμμονή στις ανεξάρτητες διοικητικές αρχές (οι συναντήσεις με τους κ.κ. Ράμμο, Μενουδάκο και Παπανικολάου αυτό δείχνουν), αλλά και γιατί οι προτεραιότητές μας ως εθνικού και κοινωνικού σχηματισμού δεν είναι προφανώς ο έλεγχος των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και του απορρήτου του, αλλά με ποιον συγκεκριμένο τρόπο θα σταθούμε όρθιοι απέναντι στην εθνική θλίψη και την κοινωνική περισυλλογή. Άλλως, η οδός της ιλαροτραγικής αυτουπονόμευσης είναι ανοικτός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments