Διεθνή

Ζελένσκι για τα πυραυλικά πλήγματα: Η Μόσχα δεν θα αποφύγει την ευθύνη

Ζελένσκι για τα πυραυλικά πλήγματα: Η Μόσχα δεν θα αποφύγει την ευθύνη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Οι κατακτητές μπορούν απλά να τρομοκρατήσουν τους αμάχους. Αυτό είναι όλο που μπορούν να κάνουν», επισήμανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι στις τελευταίες επιθέσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, επλήγησαν κρίσιμης σημασίας υποδομές και κτίρια διαμερισμάτων σε 10 ουκρανικές περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις είχαν στόχο το Κίεβο και 9 περιοχές στο κεντρικό, το νότιο και το δυτικό τμήμα της χώρας.

«Ο εχθρός εκτόξευσε 81 πυραύλους, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους Ουκρανούς, χρησιμοποιώντας και πάλι τις ελεεινές του τακτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.«Οι κατακτητές μπορούν απλά να τρομοκρατήσουν τους αμάχους. Αυτό είναι όλο που μπορούν να κάνουν. Αλλά αυτό δεν τους βοηθά. Δεν θα αποφύγουν την ευθύνη για όσα έχουν κάνει», επισήμανε ο Ζελένσκι.

Χωρίς ρεύμα ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων στη νότια Ουκρανία, έχασε τη σύνδεσή του με το ουκρανικό σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω ρωσικού πυραυλικού πλήγματος, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική εταιρεία Energoatom.

Από την πλευρά τους οι διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στην κατεχόμενη από τη Μόσχα περιοχή της επαρχίας Ζαπορίζια κατήγγειλαν ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό οφείλεται σε «προβοκάτσια».

«Η τελευταία γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του κατεχόμενου πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια και του ουκρανικού δικτύου ηλεκτροδότησης κόπηκε λόγω των επιθέσεων με ρουκέτες» του ρωσικού στρατού, επεσήμανε η Energoatom.

Τέσσερις νεκροί στην περιφέρεια Λβιβ

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις αμάχους, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, στην ουκρανική περιφέρεια Λβιβ (δυτικά) νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε αξιωματούχος στην περιοχή, εν μέσω του νέου κύματος βομβαρδισμών σε όλη την Ουκρανία.

Ρωσικός πύραυλος έπεσε σε περιοχή όπου βρίσκονται κατοικίες στην περιοχή Ζολότσιβ, καταστρέφοντας τρία σπίτια, διευκρίνισε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram ο περιφερειάρχης Μαξίμ Κοζίτσκι.

Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στα συντρίμμια, καθώς «μπορεί να έχουν παγιδευτεί κι άλλοι άνθρωποι», πρόσθεσε ο κ. Κοζίτσκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments