Διεθνή

Αμβούργο: Μακελειό σε ναό Μαρτύρων του Ιεχωβά

Αμβούργο: Μακελειό σε ναό Μαρτύρων του Ιεχωβά

Πηγή Φωτογραφίας: The New York Times

Η καθημερινή «Bild» μιλά για «λουτρό αίματος» και κάνει λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς και οκτώ σοβαρά τραυματίες.

«Πυροβολισμοί» έπεσαν σε χώρο λατρείας στην περιοχή Γκρος Μπόρστελ του Αμβούργου. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές. Τα γεγονότα φέρεται να έλαβαν χώρα σε τόπο λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στα βόρεια της πόλης, γύρω στις 9:00 μ.μ., σύμφωνα με τη δημοφιλή καθημερινή εφημερίδα «Bild». Ο δράστης ήταν μεταξύ των νεκρών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας δράστης μπορεί να βρίσκεται στο κτίριο, πιθανώς ακόμη και μεταξύ των νεκρών», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η καθημερινή «Bild» μιλά για «λουτρό αίματος» και κάνει λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς και οκτώ σοβαρά τραυματίες. Οι αρχές «κλήθηκαν γύρω στις 9:15 μ.μ. για να αναφέρουν πυροβολισμούς στο τριώροφο κτίριο» στην περιοχή Gross Borstel, στον βόρειο τομέα του Αμβούργου. Οι δυνάμεις επέμβασης εισέβαλαν με πολύ γρήγορες κινήσεις στο κτίριο και ήρθαν αντιμέτωποι με το θλιβερό θέαμα των νεκρών και των τραυματισμένων. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο βρήκαν αρκετούς ανθρώπους σοβαρά τραυματισμένους και κάποιους νεκρούς. «Στη συνέχεια άκουσαν έναν πυροβολισμό από ψηλά, ανέβηκαν πάνω και βρήκαν ένα ακόμη άτομο», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η πρώτη ειδοποίηση έφθασε λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς. Αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή έσπευσαν στο σημείο και άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν άνοιξαν πυρ, διευκρινίστηκε. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για τα κίνητρα του εγκλήματος», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter. «Μεγάλος αριθμός υπηρεσιών επιβολής του νόμου βρίσκεται επί τόπου», πρόσθεσαν οι αστυνομικοί.  Ο δήμαρχος του Αμβούργου, Peter Tschentscher, εξέφρασε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται σκληρά για να βρουν τους δράστες και να διευκρινίσουν το κίνητρο της αποτρόπαιας πράξης», σημείωσε στον λογαριασμό του στο Twitter.

H αρχιεπισκοπή του Αμβούργου σε ανακοίνωσή της ανέφερε «είμαστε συγκλονισμένοι και άναυδοι. Συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που τραυματίστηκαν, στις οικογένειες των θυμάτων και στα μέλη των σωστικών συνεργείων και προσευχόμαστε για αυτούς που έχασαν βάναυσα τη ζωή τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments