Διεθνή

Τράπεζα της Αγγλίας και Υπουργείο Οικονομικών συζητούν για την SVB

Τράπεζα της Αγγλίας και Υπουργείο Οικονομικών συζητούν για την SVB

Πηγή Φωτογραφίας: protothema

Συνομιλία είχε ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, με αντικείμενο την κατάρρευση της Silicon Valley Bank

Συνομιλία είχε ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, με αντικείμενο την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, ενώ υπάρχουν συνομιλίες με εταιρίες που επηρεάζονται για τη συζήτηση της κατάστασης που διαμορφώνεται, όπως ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου των Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας έχουν στενή συνεργασία  και υφυπουργός Οικονομικών θα συζητήσει τις ανησυχίες μερικών τεχνολογικών εταιριών που επηρεάζονται, με εκπρόσωπους του αναφερόμενου τομέα αργότερα σήμερα.

Με βάση την ανακοίνωση, «η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι εταιρίες του τεχνολογικού τομέα ξεμένουν συχνά από οικονομική ρευστότητα, καθώς μεγαλώνουν και έχουν ανάγκη από ρευστό χρήμα στις καταθέσεις τους, προκειμένου να καλύψουν τα καθημερινά έξοδά τους».

Λίγο πιο πριν, ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους της SVB ότι προσφέρθηκαν εργασία 45 ημερών και αποδοχές 1,5 μισθών από τον κυβερνητικό οργανισμό (= Federal Deposit Insurance Corp – FDIC) που ανέλαβε τον έλεγχο της SVB, η οποία κατέρρευσε την Παρασκευή.

Επισημαίνεται ότι η  Silicon Valley Bank ήρθε  αντιμέτωπη με μια ξαφνική κρίση κεφαλαίου, κατέρρευσε χθες το πρωί της Παρασκευής και τον έλεγχό της ανέλαβαν ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές.

Είναι η μεγαλύτερη πτώχευση αμερικανικής τράπεζας από το 2008.

Υπενθυμίζεται πως η SVB ιδρύθηκε το 1983 και ειδικεύτηκε στον τραπεζικό τομέα για νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας. Παρείχε χρηματοδότηση για σχεδόν τις μισές εταιρίες τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης που υποστηρίζονται από εγχειρήματα των ΗΠΑ.

Ενώ ήταν σχετικά άγνωστη εκτός της Silicon Valley, η SVB ήταν μεταξύ των 20 κορυφαίων αμερικανικών εμπορικών τραπεζών, με 209 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ενεργητικό στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με την FDIC.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments