Global News

Die Zeit: Το TiKToK γίνεται πιο ασφαλές

Die Zeit: Το TiKToK γίνεται πιο ασφαλές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η κινεζική υπηρεσία μικρού μήκους βίντεο θέλει να αποθηκεύσει τα δεδομένα των χρηστών της στην Ευρώπη για να δημιουργήσει περισσότερη διαφάνεια. Οι ΗΠΑ είναι δύσπιστες παρά τα παρόμοια μέτρα.

Με το Project Clover , η κινεζική πλατφόρμα βίντεο θέλει να αποθηκεύει δεδομένα από Ευρωπαίους χρήστες σε αυτήν τη χώρα από φέτος. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2024. Δύο ακόμη κέντρα δεδομένων θα ανοίξουν, ένα στην Ιρλανδία και ένα στη Νορβηγία. Αυτά θα λειτουργούν από τρίτους, οι οποίοι όμως δεν κατονομάζονται. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρεία ακολουθεί παρόμοια στρατηγική με την κωδική ονομασία Project Texas .

«Είμαστε μια εταιρεία δεσμευμένη στη συμμόρφωση», δήλωσε ο Theo Bertram, στέλεχος της TikTok, υπεύθυνος για τις κυβερνητικές επαφές. Τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών αποθηκεύονται επί του παρόντος στη Σιγκαπούρη και στις ΗΠΑ. Η αποθήκευση στην Ευρώπη θα πρέπει να ξεκινήσει φέτος και η μετακίνηση θα συνεχιστεί το 2024. Ωστόσο, τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών δεν θα παραμείνουν αποκλειστικά στην Ευρώπη, καθώς αυτό δεν θα ήταν δυνατό με μια παγκόσμια υπηρεσία.

Αλλά εδώ παίζει ρόλο ο ανεξάρτητος εταίρος, ο οποίος υποτίθεται ότι παρακολουθεί τις ροές δεδομένων. Ένας υποψήφιος για τον ρόλο βρίσκεται σε συζητήσεις εδώ και έξι μήνες, αλλά το TikTok δεν κατονομάζει το όνομα. Στις ΗΠΑ, η TikTok ελέγχει τον κωδικό λογισμικού της εφαρμογής της σε παρόμοια δομή από την ομάδα λογισμικού Oracle.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments