Global News

Tribune de Genève: Η Credit Suisse αντιμέτωπη με κρίσιμες επιλογές

Tribune de Genève: Η Credit Suisse αντιμέτωπη με κρίσιμες επιλογές

Πηγή Φωτογραφίας: The Sun Daily

Είναι βέβαιο ότι η Credit Suisse θα αλλάξει μέγεθος και λειτουργίες, σύμφωνα με τη γνώμη του διευθυντή της μεγαλύτερης εφημερίδας της γαλλόφωνης Ελβετίας.

Τι θα γίνει με την Credit Suisse; Θα καταφέρει να σταματήσει την απώλεια εμπιστοσύνης των μετόχων της;  Την Τετάρτη, οι τιμές έπεσαν προσωρινά κάτω από τον ιστορικό πήχη του 50%.  Αυτό δείχνει σε ποιο βαθμό οι χρηματοπιστωτικές κινήσεις δεν έχουν πλέον κάποια εμπιστοσύνη στην CS, η οποία και πάλι την Τρίτη αναγνώρισε νέες «αστοχίες», όπως επισήμανε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή!

Ας είμαστε ξεκάθαροι.  Ο ελβετικός κολοσσός τρέμει και για έναν άλλο λόγο: ένας από τους μετόχους αναφοράς του, η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας (SNB), απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω υποστήριξης για την ταλαιπωρημένη τράπεζα της Ζυρίχης. Αυτό είναι ένα πολύ κακό μήνυμα για ένα ίδρυμα που αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές του σε ένα οικονομικό πλαίσιο που είναι πολύ επικίνδυνο από την άνοδο των επιτοκίων. Μέσα στην ομίχλη και αντιμέτωπο με μια μαύρη σειρά κακών ειδήσεων, το κεφάλαιο φεύγει από τους ευάλωτους. Όσο για τα λόγια της Γαλλίδας πρωθυπουργού Ελίζαμπεθ Μπορν ότι ο υπουργός Οικονομικών της Μπρούνο Λεμέρ θα μιλήσει γιαυτό με την Ομοσπονδιακή Σύμβουλο Καρίν Κέλερ-Σάτερ, περισσότερο ανησυχούν παρά καθησυχάζουν.

Η Βέρνη κίνησε τελικά μια διαδικασία βοήθειας μαζί με την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας. Η CS θα πρέπει να επιταχύνει την αναδιάρθρωσή της και να αξιολογήσει ένα σχέδιο που θα προβλέπει ακόμη και την πώληση των κυρίων διεθνών δραστηριοτήτων της. Άλλη επιλογή; Συγχώνευση, αλλά με ποιον; Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η CS θα αλλάξει σε μέγεθος και φύση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments