Διεθνή

Έκκληση στον Ερντογάν να μην κλείσει το φιλοκουρδικό κόμμα πριν από τις κάλπες

Έκκληση στον Ερντογάν να μην κλείσει το φιλοκουρδικό κόμμα πριν από τις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Στην τελική ευθεία των εκλογών βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το balkaninsight.com, καταλυτικό ρόλο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα παίξει ο κουρδικός λαός, ο οποίος έλαβε την απόφαση να συμμετέχει στις εκλογές υπό τη σκέπη του Κόμματος της Πράσινης Αριστεράς. Το κόμμα θα οριστικοποιήσει την απόφασή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Τα στελέχη του κόμματος είναι της άποψης ότι ακόμη και 1% κίνδυνος κλεισίματος δεν μπορεί να αναληφθεί και για το λόγο αυτό τάσσονται υπέρ της μετάβασης στις εκλογές υπό άλλο κόμμα.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, η Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και οι Πράσινοι-Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία εξέφρασαν επίσης αντίθεση στο κλείσιμο του HDP.

Σήμερα, πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής, ο φυλακισμένος πρώην αρχηγός του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς μοιράστηκε το λογότυπο του Κόμματος της Πράσινης Αριστεράς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας:

«Παρακαλώ, πάρτε μια έγχρωμη εκτύπωση αυτής της εικόνας και κολλήστε τη στην πόρτα του ψυγείου σας και στις πόρτες του δωματίου στο σπίτι. Κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς να ξέρει τι είναι. Θα είναι απαραίτητο. Ελάτε φίλοι, χέρι με χέρι».

  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, (ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ): 46,2%
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, (ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ): 43,1%
  • Μουχαρέμ Ιντζέ, (ΚΟΜΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑΣ): 7,6%
  • Σινάν Ογκάν, (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΤΑ): 3,1%

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments