Κόσμος

Ιράν: 26 νεκροί από τις φετινές εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Φωτιάς [vid]

Ιράν: 26 νεκροί από τις φετινές εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Φωτιάς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: The Times of Israel

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οκτώ στα δέκα περιστατικά τραυματισμών αφορούσαν άνδρες ηλικίας έως 79 ετών, ενώ το 44% των τραυματιών είναι ανήλικοι

Αυξημένος κατά 22% σε σύγκριση με πέρυσι ήταν ο φετινός απολογισμός των θυμάτων σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη Γιορτή της Φωτιάς, η οποία ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη στο Ιράν. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο IRNA, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 4.368 τραυματίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το βράδυ της τελευταίας Τρίτης προς Τετάρτη πριν από την ιρανική πρωτοχρονιά (Νορούζ), πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται σε δημόσιους χώρους. Πολλοί πηδούν πάνω από φωτιές (σ.σ. έθιμο που θυμίζει τους «αναστενάρηδες» στην Ελλάδα) και ρίχνουν πυροτεχνήματα για να αποχαιρετήσουν τη χρονιά που φεύγει. Οι Ιρανοί γιορτάζουν την έλευση του νέου έτους την 21η Μαρτίου.Οκτώ στα δέκα περιστατικά τραυματισμών αφορούσαν άνδρες ηλικίας έως 79 ετών, ενώ το 44% των τραυματιών είναι ανήλικοι (6-18 ετών), σύμφωνα με τις ιρανικές υγειονομικές αρχές.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.