Αθλητισμός

Πολύ κομβικό το κυριακάτικο ντέρμπι αλλά δε τελειώνει ο κόσμος εκεί…

Πολύ κομβικό το κυριακάτικο ντέρμπι αλλά δε τελειώνει ο κόσμος εκεί…

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ο τρόπος που έπαιξε τη πρώτη φορά στην OPAP Arena και πως πρέπει να παίξει στη πρεμιέρα του Αθηναϊκού ντέρμπι...

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριαής στη Νέα Φιλαδέλφεια; Ότι έκανε και στις 8 Ιανουαρίου, τη μέρα δηλαδή που πήγε να αγωνιστεί πρώτη φορά στο συγκεκριμένο γήπεδο. Να παγώσει το παιχνίδι, να μην αφήσει χώρους στην ΑΕΚ, μιας και της αρέσει να παίζει σε αυτούς και έχει παίκτες που το υπηρετούν καλά, να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατοχή. Κατοχή που σίγουρα δεν μπορεί να φτάσει στα επίπεδα στα οποία φτάνει ο Παναθηναϊκός στην έδρα του, δηλαδή κοντά στο 65%, αλλά χρειάζεται να μη δώσει πολύ την μπάλα στην ΑΕΚ. Προκειμένου να της χαλάσει το μυαλό.

Όπως γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος στο Panathinaikos24, είδαμε στο πρόσφατο ντέρμπι της Ένωσης με τον Ολυμπιακό ότι αν στην ομάδα του Αλμέιδα… χαλάσει το μυαλό, μπορεί να πάθει μεγάλη ζημιά. Δέχτηκε ένα γκολ, έψαξε με λάθος τρόπο και πολύ βιαστικά να το ισοφαρίσει και κινδύνευσε με ιστορική συντριβή. Ο τρόπος παιχνιδιού όμως του Ολυμπιακού στο ίδιο ντέρμπι δεν είναι αυτός που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πράσινοι.

Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός για ένα ολόκληρο ημίχρονο και μέχρι να βρει – με κόντρα – το γκολ, έπαιζε ολοκληρωτική άμυνα και δεν τιμωρήθηκε από τύχη και από την αστοχία των παικτών της ΑΕΚ. Εννιά στις δέκα περιπτώσεις δε θα συμβεί αυτό, δε θα μπορέσει δηλαδή μια ομάδα να κρατήσει το μηδέν απλά παίζοντας μαζική άμυνα.

Για να επιστρέψουμε στα της πρώτης επίσκεψης του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της ΑΕΚ, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως οι πράσινοι δεν είχαν κάποια εξαιρετική εικόνα στο γήπεδο. Θα πρέπει να δούμε όμως και τις συνθήκες που πήγαν σε εκείνο το ντέρμπι. Θυμίζω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν στο συν 7 από την ΑΕΚ το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου και σίγουρα θα μπορούσε να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας. Άρα με το να διασφαλίσει το μηδέν. Και κράτησε την ΑΕΚ πολύ μακριά από τη γνωστή εικόνα που βγάζει στο γήπεδό της.

Δεν της επέτρεψε να φτιάξει ευκαιρίες, δεν την άφησε να βγάλει την ένταση που βγάζει, ήταν προετοιμασμένος και διαβασμένος απέναντί της και την περιόρισε. Μάλιστα τη μεγαλύτερη ευκαιρία όσο το ματς ήταν στο 0-0 την είχε ο Παναθηναϊκός, με τον Μπερνάρ. Στο φινάλε βρήκε κι άλλη με το δοκάρι του Ιωαννίδη, αλλά στο φινάλε το ματς είχε γίνει πλέον… ροντεό και θα μπορούσε να μπει γκολ από οποιαδήποτε πλευρά.

Το κοινό στοιχείο με εκείνο το παιχνίδι είναι πως και τώρα ο Παναθηναϊκός δε θα έλεγε όχι σε μία πιθανή ισοπαλία, από τη στιγμή που πηγαίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια και πάλι ως πρωτοπόρος. Και με δεδομένο πως μετά από την πρεμιέρα έχει ματς με τον Βόλο και τον Άρη, που θεωρητικά μπορεί να πάρει έξι βαθμούς. Δε λέω ότι το σκεπτικό του πρέπει να είναι αυτό, άλλωστε όποιος πηγαίνει με πρώτο στόχο την ισοπαλία συνήθως χάνει το ματς, εκτός αν είναι ομάδα του Μουρίνιο.

Σε ένα πρωτάθλημα όμως που θα κριθεί στον πόντο, το να έχεις βαθμολογική συγκομιδή μακριά από το γήπεδό σου μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό. Και ο φετινός Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι μπορεί στα εκτός έδρας ντέρμπι να πάρει αυτό που θέλει. Κέρδισε στην Τούμπα, πήρε ισοπαλία στο Καραϊσκάκη, έχασε στις λεπτομέρειες και λόγω ενός… άχαρου και αμήχανου γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το ντέρμπι της Κυριακής, πάντως, δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που θα κρίνει το πρωτάθλημα. Είναι όμως εκείνο που προσφέρει στον Παναθηναϊκό μια μεγάλη ευκαιρία. Ποια είναι αυτή; Να πάρει για τα καλά το πάνω χέρι σε περίπτωση που φύγει νικητής από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Αφήνοντας την ΑΕΚ στο μείον πέντε, με αφόρητη πίεση πάνω της και έχοντας το επόμενο μεταξύ τους ματς στη Λεωφόρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments