Διεθνή

Στη δημοσιότητα οι θέσεις Μπόρις για τα κορονοπάρτι

Στη δημοσιότητα οι θέσεις Μπόρις για τα κορονοπάρτι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να δημοσιευτούν τα επιχειρήματα του Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τα λεγόμενα κορονοπάρτι που πραγματοποιηθήκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να δημοσιευτούν τα επιχειρήματα του Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τα λεγόμενα κορονοπάρτι που πραγματοποιηθήκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.

Σήμερα, δημοσιεύονται οι θέσεις του πρώην πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον αναφορικά με τα «κορονοπάρτι». Ποικίλλουν οι ποινές που θα μπορούσαν να επιβληθούν στον πάλαι ποτέ επικεφαλής των Συντηρητικών, ενώ διατυπώνονται απόψεις για αρνητικά προκατειλημμένη κρίση των βουλευτών.

Η κατηγορία, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο Boris, αφορά τα λεγόμενα κορονοπάρτι που διοργάνωσε εν μέσω μέτρων κοινωνικού περιορισμού. Τον Δεκέμβριο του 2021, ο πρώην πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει εντός του βρετανικού κοινοβουλίου ότι «αγνοούσε πως οι συγκεντρώσεις αυτές παραβίαζαν τους κανόνες» που είχε επιβάλει η κυβέρνησή του και έχει παραπεμφθεί σε επταμελή επιτροπή του κοινοβουλίου η οποία θα εξετάσει αν έλεγε ψέματα ή όχι.

Εάν ο Μπόρις Τζόνσον κριθεί ότι είναι ένοχος, η υπόθεσή του θα παραπεμφθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων η οποία και θα αποφανθεί για την ποινή του. Αν όμως ο πρώην πρωθυπουργός κριθεί ότι είναι ένοχος και οι βουλευτές του επιβάλλουν ποινή από έξι έως δέκα ημέρες, αυτή θα αφορά την προσωρινή αναστολή τόσο της βουλευτικής του ιδιότητας όσο και των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων εν γένει. Σε αυτήν την δεύτερη περίπτωση, προκηρύσσονται ενδιάμεσες εκλογές για την πλήρωση της θέσης.

Παράλληλα, διατυπώνονται απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες η επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων διάκειται δυσμενώς προς το πρόσωπο του εκκεντρικού πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με ορισμένους βουλευτές,  η αρμόδια επιτροπή έχει «προκαθορίσει» την ενοχή του Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα λάβει δίκαιη ακρόαση από τη διακομματική επιτροπή προνομίων επειδή ορισμένοι από τους βουλευτές φαίνεται ότι «έχουν προκαθορίσει την άποψή τους» για την ενοχή του, υποστηρίζεται από ορισμένους πιστούς συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τυχόν παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού θα μπορούσε να σημάνει ακόμη και το τέλος της κοινοβουλευτικής καριέρας του Τζόνσον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments