Πολιτική

Άδωνις: Ο Πολάκης δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις: Ο Πολάκης δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαπιστώνει τη στενή και αδιάρρακτη σχέση Τσίπρα – Πολάκη, αυτή που τροφοδοτεί την οίηση Πολάκη και φουσκώνει τα πανιά της πολιτικής του αλαζονείας. «Τσίπρας και Πολάκης είναι μεταξύ τους όπως είναι το νύχι με το κρέας», γράφει ο Άδωνις, γιατί, πράγματι, ο Πολάκης δεν είναι απλά Σύριζα, είναι ο Σύριζα.

Με προσωπική παρέμβαση του προέδρου του Σύριζα, ο Παύλος Πολάκης επιστρέφει, και πάλι, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά από εκείνη την ξεκάθαρα φασιστικού τύπου ανάρτηση με την οποία στοχοποιούσε κάπου 33 δημοσιογράφους και δικαστικούς και καλούσε να «καθαρίσουμε από αυτούς». Ο βουλευτής Χανίων επιδίδεται εκ νέου στο άθλημα των μεταμεσονύκτιων ατομικών επιθέσεων, μέσω «τιτιβισμάτων», εκεί όπου τον περιμένει όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γίνεται ο πρώτος στόχος του πρώην υπουργού, αλλά ο πολύπειρος δημοσιογράφος καίρια επισημαίνει ότι ο Πολάκης δεν ζήτησε καμία πραγματική, καμία ουσιαστική συγγνώμη για εκείνη την εμετική ανάρτηση. Μία μόνο συγγνώμη ζήτησε, από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη ΜΟΝΟ από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο και να μην χάσει την βουλευτική ασυλία. Ξέρει ότι έρχονται μηνύσεις και αγωγές για την άθλια στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών που διέπραξε και την οποία επαναλαμβάνει στην επιστολή του», εντοπίζει ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος, πριν καλά – καλά ολοκληρώσει τη σύντομη παρέμβασή του, βλέπει τον αμετανόητο βουλευτή να λέει: «Εδώ είμαι!!! Ζητήστε συγγνώμη από τον λαό για αυτά που κάνετε 13 χρόνια ως δημοσιογράφοι και τα ξαναλέμε».

Η αλαζονεία Πολάκη επανέρχεται δριμύτερη λοιπόν. Η διαπροσωπική σχέση του πρώην υπουργού με το boss του Σύριζα επιτρέπει και την επιστροφή στο κόμμα με συνοπτικές διαδικασίες και την ιταμή συμπεριφορά απέναντι σε όποιον αποτολμήσει να διαφωνήσει μαζί του. Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαπιστώνει τη στενή και αδιάρρακτη σχέση Τσίπρα – Πολάκη, αυτή που τροφοδοτεί την οίηση Πολάκη και φουσκώνει τα πανιά της πολιτικής του αλαζονείας. «Τσίπρας και Πολάκης είναι μεταξύ τους όπως είναι το νύχι με το κρέας», γράφει ο Άδωνις, γιατί, πράγματι, ο Πολάκης δεν είναι απλά Σύριζα, είναι ο Σύριζα.

Και πριν προλάβει ο Άδωνις Γεωργιάδης να τελειώσει την πρότασή του, ο εκλεκτός συνομιλητής κα προστατευόμενος του προέδρου Τσίπρα επιτίθεται υπουργό Ανάπτυξης: «Φτιάξε Καλάθι μπακαλιάρου εσύ και βρες δικηγόρους για τότε που θα διευκρινίζουμε τα αδιευκρίνιστα». Σε μια μόλις πρόταση, δηλαδή, ο Παύλος Πολάκης αναδεικνύει τον συγκεκαλυμμένο ελιτισμό του και την αντιδημοκρατική του απέχθεια για την διάκριση των εξουσιών. Συγκεκαλυμένος ελιτισμός, γιατί χλευάζει το «καλάθι μπακαλιάρου». Χλευάζει δηλαδή την δυνατότητα για όλους όσους έχουν χαμηλότερα εισοδήματα, να απολαύσουν το φαγητό τους σε οικονομικότερες τιμές, επιβεβαιώνοντας έτσι τους στίχους του Ευρωπαίου ποιητή «Αυτοί που βρίσκονται ψηλά, θεωρούνε ταπεινό να μιλάνε για το φαί και ο λόγος είναι γιατί μόλις έχουν φάει».

Αντιδημοκρατική απέχθεια, γιατί ο Πολάκης εκφράζει την αποστροφή του για την τριπλή διάκριση των εξουσιών σε σύγχρονο δημοκρατικό πολίτευμα. Η κυβέρνηση δεν διευκρινίζει δικαστικά ζητήματα, εκτός βέβαια κι αν πρόκειται για την άποψη κάποιου που έλκεται από ολοκληρωτικές πρακτικές. Όπως ακριβώς είναι η περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αναδεικνύει η παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments