Global News

ABC News: Η Ουκρανία κατέστρεψε ρωσικούς πυραύλους στην Κριμαία

ABC News: Η Ουκρανία κατέστρεψε ρωσικούς πυραύλους στην Κριμαία

Πηγή Φωτογραφίας: novayagazeta.eu

Έκρηξη στα βόρεια της προσαρτημένης Κριμαίας κατέστρεψε ρωσικούς πυραύλους που μεταφέρονταν σιδηροδρομικώς, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται μεταμεσονύκτια από ορισμένα δυτικά μέσα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της πόλης Dzhankoi, εγκατεστημένος στη Ρωσία, δήλωσε ότι η περιοχή δέχτηκε επίθεση από drones. Η Ουκρανία ανακοίνωσε τις εκρήξεις, αλλά, όπως είναι φυσιολογικό, δεν είπε ρητά ότι ήταν πίσω από την επίθεση. Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι μια σπάνια εισβολή από τον στρατό της Ουκρανίας στην Κριμαία, η οποία έχει προσαρτηθεί από το 2014. «Οι [εκρήξεις] συνεχίζουν τη διαδικασία αποστρατιωτικοποίησης της Ρωσίας και προετοιμάζουν την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας για αποκατοχή», φέρεται να αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Το Κίεβο είπε ότι οι πύραυλοι προορίζονταν για χρήση από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Ο Ίχορ Ίβιν, ο εγκατεστημένος στη Ρωσία διαχειριστής, είπε ότι ένας 33χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού υπέστη τραυματισμό από θραύσματα από πεσμένο drone. Δεν έκανε καμία αναφορά σε στρατιωτικούς στόχους που υπέστησαν ζημιές. Πολλά κτίρια πήραν φωτιά και το ηλεκτρικό δίκτυο υπέστη ζημιές, είπε ο Ίβιν,.σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η Ρωσία κατηγόρησε για τελευταία φορά την Ουκρανία για επίθεση με drone στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας τον Οκτώβριο του 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments