Global News

Le Monde: Μακρόν – «Τα μπουλούκια δεν έχουν καμιά νομιμότητα μπροστά στους βουλευτές»

Le Monde: Μακρόν – «Τα μπουλούκια δεν έχουν καμιά νομιμότητα  μπροστά στους βουλευτές»

Πηγή Φωτογραφίας: Stern

Την επομένη της απόρριψης των προτάσεων δυσπιστίας στην Εθνοσυνέλευση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης τους βουλευτές και τους γερουσιαστές της πλειοψηφίας στα Ηλύσια.

Ενώ η αντιπολίτευση καταδίκασε τις τελευταίες ημέρες ένα συνταγματικό άρθρο συνώνυμο της δημοκρατικής άρνησης, ο Εμμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε πεισματικά την επιλεγμένη διαδικασία. «Η χρήση του Συντάγματος για την ψήφιση μιας μεταρρύθμισης είναι πάντα καλή αν θέλουμε να σεβόμαστε τους θεσμούς μας», τόνισε ξεκάθαρα ο αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με σχόλια που ανέφεραν οι συμμετέχοντες. «Σε μια δημοκρατία, ένα νομοθετικό κείμενο δεν είναι παράνομο, επειδή περνάει από πολύ λίγες φωνές. (…) Χθες αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πλειοψηφία, άλλη πέρα από τη δική σας », απάντησε ο πρόεδρος. Κάτι που δείχνει τους μυς μπροστά σε επεισόδια βίας που επηρεάζουν πολλές μεγάλες πόλεις κάθε απόγευμα.

«Η πορεία μας είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να εγγυηθούμε τη δημοκρατική και συνταγματική τάξη (…) μια τάξη που έχει μια ισορροπημένη και σεβαστή κοινωνία, αλλά όπου οι θεσμοί βρίσκονται στην καρδιά», είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν. Ο αρχηγός του κράτους προχωρά ακόμη και λίγο παραπέρα: θεωρεί ότι «το πλήθος» δεν έχει «καμία νομιμότητα απέναντι στον λαό που εκφράζεται κυρίαρχο μέσω των εκλεγμένων του αξιωματούχων» και ότι «τα μπουλούκια δεν επικρατούν όχι στους εκπροσώπους του οι άνθρωποι. «Ευχαριστώ επίσης όλους εσάς γιατί οι πλειοψηφικές ομάδες αντέδρασαν άψογα. Πραγματοποιήσατε τις συζητήσεις σε πρωτόγνωρες συνθήκες ασυδοσίας, ωμότητας και ταραχών με απαράδεκτες παρατηρήσεις». Ο Μακρόν εύχεται στο εξής να ανοίξει «μια περίοδος όπου είναι απαραίτητο να κατευνάσεις, να ηρεμήσεις, να επιστρέψεις στο γήπεδο και να ακούσεις τον θυμό».

Ο Εμμανουέλ Μακρόν κοιτάζει ήδη το μέλλον για να ξαναρχίσει τη δεύτερη πενταετή θητεία του: «Πρέπει επίσης να σημειώσουμε πρόοδο σε τρεις σημαντικές προόδους για τους Γάλλους: υγεία, σχολείο και εκπαίδευση.«οικολογία. Και ταυτόχρονα, πρέπει να οργανώσουμε την κοινωνία της πλήρους απασχόλησης ώστε να σκεφτεί το τέλος της σταδιοδρομίας, τις μακροχρόνιες σταδιοδρομίες και τις επώδυνες σταδιοδρομίες, ενώ η ανεργία των ηλικιωμένων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δεκαπέντε χρόνια.  Απομένει μόνο ο Μακρόν να εξηγήσει στους Γάλλους τις επιλογές του και τις φιλοδοξίες του. Αυτό είναι καλό: ο πρόεδρος είναι ο καλεσμένος των ειδήσεων του TF1 και του France 2 Τετάρτη στις 13.00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments